Simptomele atacului de cord pe care femeile le ignoră adesea

Din cuprinsul articolului

Medicul de familie Lawrence Cunningham spune că femeile adesea nu observă simptomele unui atac de cord și îl confundă cu stresul sau cu un stomac deranjat. Vorbind pentru Express, medicul a subliniat simptomele neobservate ale unui atac de cord la femei.

Simptomele unui atac de cord la femei

Potrivit Dr. Cunningham, durerea toracică bruscă și severă a fost identificată ca un simptom major al unui atac de cord pe baza unui studiu efectuat doar pe pacienții de sex masculin. Femeile se confruntă adesea cu alte simptome, cum ar fi oboseala sau scurtarea respirației. Acestea pot fi ușor confundate cu manifestări ale altor boli, avertizează medicul.

Medicul a menționat, de asemenea, că în 20-60 la sută din cazurile de atac de cord, femeile prezintă simptome „silențioase” nedureroase.

„Atacul poate avea loc fără durerea toracică obișnuită. Recomand întotdeauna să fiți atente la simptome precum disconfort în piept, gât, maxilar sau spate, dificultăți de respirație, greață, amețeli”, a adăugat Dr. Cunningham.

Transpirația, greața, amețelile și oboseala nemotivată sunt simptome atipice ale unui atac de cord. Cu toate acestea, ele sunt frecvente în timpul unui atac de cord la femei și pot apărea mai frecvent în timpul odihnei sau al somnului.

Spre deosebire de bărbați, durerea toracică, strânsoarea sau disconfortul la femei nu este întotdeauna un simptom obligatoriu sau sever al unui atac de cord.

Dr. Chatura Alur, medic de medicină de familie la Mayo Clinic Health System din Mankato, N.M., subliniază că este important să aflați care sunt factorii de risc pentru dezvoltarea bolilor de inimă și apoi să lucrați la schimbarea stilului de viață și la reducerea riscului. El subliniază, de asemenea, că, în cazul femeilor, anumiți factori joacă un rol mai important în dezvoltarea bolilor cardiovasculare decât factorii de risc cunoscuți, cum ar fi colesterolul ridicat, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Pentru a preveni bolile cardiovasculare, femeile trebuie să monitorizeze următorii factori de risc:

  • diabetul zaharat;
  • stresul psiho-emoțional și depresia;
  • fumatul;
  • stilul de viață sedentar;
  • anumite afecțiuni, inclusiv menopauza, cardiomiopatia indusă de stres și complicațiile sarcinii, precum preeclampsia.

Dr. Alur subliniază că femeile de toate vârstele ar trebui să ia în serios bolile de inimă. El a spus că multe femei tind să minimalizeze simptomele și să nu caute ajutor până când apar leziuni cardiace și este necesară o vizită la camera de urgență. Este important ca femeile să înțeleagă nevoia de a-și asculta corpul, să înțeleagă ce este normal pentru ele și să caute ajutor înainte ca simptomele să devină severe.

Recent Posts

Horoscop NOIEMBRIE. Schimbări fundamentale în viața acestor zodii

Horoscop NOIEMBRIE. După câteva luni complicate într-o perioadă de cicluri de eclipse și mai multe planete…

23 de minute ago

Situație tragică în Spania. Guvernul a decis trei zile de doliu național

Situație tragică în Spania. Din nefericire, numarul persoanelor care si-au pierdut viata iîn urma inundațiilor…

43 de minute ago

9 exerciții tibetane pentru tinerețe veșnică. O celebră prezentatoare TV le practică și nimănui nu-i vine să creadă câți ani are

9 exerciții tibetane pentru tinerețe veșnică. O celebră prezentatoare TV le practică și nimănui nu-i…

o oră ago

A greșit Biblia? De ce se spune că moartea lui Iisus nu a avut loc în Ierusalim

O poveste tradițională japoneză susține că Iisus nu și-a petrecut „anii pierduți” în Iudeea, ci…

o oră ago

Boala cu care a fost diagnosticată Andreea Marin: „Stăteam trează 48 de ore”

Andreea Marin rămâne, și după decenii, una dintre cele mai apreciate celebrități din România și…

2 ore ago

Cum să spălați prosoapele de bucătărie și să le faceți ca noi?

Dacă încă nu știi cum să scapi de bacterii, urmează acest sfat pentru a menține…

2 ore ago

Citeste si: