Simptome silențioase de atac de cord. Acest tip de infarct este cel mai dificil de identificat!

Bolile cardiovasculare sunt în prezent principala cauză a mortalității în lume, în ciuda faptului că majoritatea rezultatelor fatale ar putea fi evitate acționând la timp.

În mare parte, se datorează faptului că multe dintre aceste patologii nu provoacă simptome în stadiile incipiente sau cele care provoacă sunt ușor confundate cu probleme mai ușoare. Acesta din urmă este cazul infarctului silentios, un infarct greu de depistat și cu risc mare de deces.

Ce este un atac de cord tăcut?

Un atac de cord tăcut este orice (amintindu-ne că un atac de cord este o obstrucție a fluxului sanguin către inimă, care poate provoca leziuni ale țesuturilor inimii) care nu prezintă semnele obișnuite ale unui eveniment cardiac, cum ar fi durerea sau presiunea în piept, durere la braț, gât sau maxilar sau dificultăți de respirație.

În schimb, aceste accidente cardiovasculare provoacă alte simptome precum indigestie, greață, mialgii (dureri musculare) sau stare generală de rău, manifestări mai frecvente ale altor boli precum gastroenterita sau gripa.

De fapt, aceasta este caracteristica care face ca acest tip de infarct miocardic să fie deosebit de periculos: cei care suferă de multe ori au tendința de a subestima gravitatea problemei, întârziind solicitarea de asistență medicală.

Un alt aspect periculos este că nu există nicio modalitate de a determina dacă o persoană prezintă un risc mai mare de a avea un astfel de atac de cord (adică un risc mai mare decât alte forme de infarct). Din acest motiv, persoanele aflate în situație de risc cardiovascular în general ar trebui să fie deosebit de atente la semnele care pot corespunde unui infarct tăcut.

Cum să-l identifici?

Simptomele posibile ale unui atac de cord tăcut includ slăbiciune, oboseală, epuizare, neliniște, disconfort, transpirație, greață, vărsături, amețeli, durere ușoară în gât sau piept și durere la spate sau la brațe.

În principiu, dacă starea noastră generală de sănătate este bună, aceste simptome nu ar trebui să motiveze căutarea asistenței medicale urgente. Prin urmare, este esențial să luăm în considerare riscul nostru personal de evenimente cardiovasculare, dacă este posibil pe baza unei evaluări medicale.

Ca și în cazul altor patologii cardiovasculare, riscul crește la vârstnici, cei cu diabet, cei supraponderali, cei cu antecedente personale sau familiale de boli de inimă, cei cu tensiune arterială anormal de mare, cei cu colesterol ridicat, care duc un stil de viață sedentar sau care fumează.

Recent Posts

HOROSCOP. Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru unele zodii

Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…

3 minute ago

Doi astrolgi, o singură concluzie: finalul lui noiembrie vine cu provocări nemaîntâlnite! Alina Bădic și Mihai Voropchievici previziuni până pe 2 decembrie

În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…

33 de minute ago

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 500 de lei până în 2027

Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…

o oră ago

STUDIU. Medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare reduc riscul de demenţă

Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…

o oră ago

Planta medicinală care normalizează valorile tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…

2 ore ago

Roaderea unghiilor: 6 moduri de a nu vă mai roade unghiile

Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…

2 ore ago

Citeste si:

  • AVANTAJE