Din cuprinsul articolului
Simptomele unei boli extrem de infecțioase – dar rare – care a fost detectată în Europa includ o temperatură ridicată și o durere de cap, spune NHS.
Primul caz de monkeypox a fost depistat în afara Africii, au confirmat astăzi autoritățile sanitare după înregistrarea unui caz în Suedia. Boala poate fi transmisă de la o persoană la alta, dar NHS afirmă că riscul de a o contracta este scăzut.
Cu toate acestea, acesta avertizează cu privire la cinci simptome, deoarece oamenii din întreaga Europă ar trebui să fie acum vigilenți. Acestea includ dureri articulare și dureri de cap, precizează serviciul de sănătate.
Un bărbat din SUA a declarat chiar că abia putea să înghită și că pielea îi mirosea a „carne în putrefacție” după ce a contractat monkeypox. Noua variantă – denumită clada 1 – este considerată a fi mai infecțioasă.
Mpox, întâlnit cel mai frecvent în vestul sau centrul Africii, poate fi transmis prin orice contact fizic apropiat cu vezicule sau cruste, cum ar fi ținutul de mână și sărutul. Atingerea hainelor, a lenjeriei de pat sau a prosoapelor folosite de o persoană bolnavă de mpox poate, de asemenea, cauza răspândirea bolii.
Cele cinci simptome cheie indicate de NHS sunt;
Dar alte semne includ ganglioni umflati și frisoane (frisoane), spun medicii. O erupție cutanată apare de obicei la una până la cinci zile după primele simptome. Erupția începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Aceasta poate include gura, organele genitale și anusul.
Mpox este de obicei ușoară și majoritatea persoanelor se recuperează în câteva săptămâni fără tratament. Dacă simptomele sunt mai severe și vă simțiți rău, este posibil să aveți nevoie de tratament în spital.
Persoanele în vârstă, copiii mici și persoanele cu o afecțiune sau care iau un medicament care le afectează sistemul imunitar prezintă un risc mai mare de a necesita tratament în spital pentru monkeypox.
Boala a fost declarată ieri o urgență de sănătate globală, o avertizare urgentă fiind emisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel, NHS oferă vaccinul antivariolic (MVA) persoanelor care sunt cel mai probabil expuse la mpox, printre acestea numărându-se lucrătorii din domeniul sănătății care îngrijesc pacienți cu mpox confirmat sau suspectat.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…