Din cuprinsul articolului
Simptomele unei boli extrem de infecțioase – dar rare – care a fost detectată în Europa includ o temperatură ridicată și o durere de cap, spune NHS.
Primul caz de monkeypox a fost depistat în afara Africii, au confirmat astăzi autoritățile sanitare după înregistrarea unui caz în Suedia. Boala poate fi transmisă de la o persoană la alta, dar NHS afirmă că riscul de a o contracta este scăzut.
Cu toate acestea, acesta avertizează cu privire la cinci simptome, deoarece oamenii din întreaga Europă ar trebui să fie acum vigilenți. Acestea includ dureri articulare și dureri de cap, precizează serviciul de sănătate.
Un bărbat din SUA a declarat chiar că abia putea să înghită și că pielea îi mirosea a „carne în putrefacție” după ce a contractat monkeypox. Noua variantă – denumită clada 1 – este considerată a fi mai infecțioasă.
Mpox, întâlnit cel mai frecvent în vestul sau centrul Africii, poate fi transmis prin orice contact fizic apropiat cu vezicule sau cruste, cum ar fi ținutul de mână și sărutul. Atingerea hainelor, a lenjeriei de pat sau a prosoapelor folosite de o persoană bolnavă de mpox poate, de asemenea, cauza răspândirea bolii.
Cele cinci simptome cheie indicate de NHS sunt;
Dar alte semne includ ganglioni umflati și frisoane (frisoane), spun medicii. O erupție cutanată apare de obicei la una până la cinci zile după primele simptome. Erupția începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Aceasta poate include gura, organele genitale și anusul.
Mpox este de obicei ușoară și majoritatea persoanelor se recuperează în câteva săptămâni fără tratament. Dacă simptomele sunt mai severe și vă simțiți rău, este posibil să aveți nevoie de tratament în spital.
Persoanele în vârstă, copiii mici și persoanele cu o afecțiune sau care iau un medicament care le afectează sistemul imunitar prezintă un risc mai mare de a necesita tratament în spital pentru monkeypox.
Boala a fost declarată ieri o urgență de sănătate globală, o avertizare urgentă fiind emisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel, NHS oferă vaccinul antivariolic (MVA) persoanelor care sunt cel mai probabil expuse la mpox, printre acestea numărându-se lucrătorii din domeniul sănătății care îngrijesc pacienți cu mpox confirmat sau suspectat.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…