Din cuprinsul articolului
Detectarea demenței înainte ca aceasta să apară este unul dintre marile obiective ale medicinei actuale. Realizarea acestui lucru ar deschide calea pentru un tratament mai eficient.
Cu toate acestea, în prezent, majoritatea bolilor neurodegenerative sunt subdiagnosticate. Acest lucru se datorează faptului că sunt adesea diagnosticate odată cu apariția simptomelor, în timp ce daunele subiacente ar putea fi început cu ani, chiar decenii înainte.
Această situație înseamnă că, în momentul în care cineva participă la studiile clinice, este prea târziu pentru a modifica cursul neurodegenerării.
Cercetătorii de la Cambridge au făcut un pas mai departe pentru a schimba acest scenariu, demonstrând că este posibil să se detecteze semne de deteriorare a creierului cu până la 9 ani înainte de a primi un diagnostic al unui tip de boală legată de demență.
Studiul, publicat în Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association, a constatat că deficitele în domenii precum rezolvarea problemelor, timpii de reacţie şi reamintirea numerelor sunt mai frecvente în rândul celor care dezvoltă afecţiuni legate de cogniţie, cum ar fi alzheimer.
Trebuie remarcat faptul că, pe lângă colectarea datelor, Biobank din Marea Britanie a colectat date dintr-o baterie de teste, inclusiv rezolvarea problemelor, memorie, timpi de reacție și puterea de prindere, precum și date despre pierderea și creșterea în greutate și numărul de căderi, scrie BusinessInsider.
Acest lucru le-a permis să revizuiască dacă au existat semne la momentul inițial, adică atunci când au fost colectate pentru prima dată măsurătorile participanților (între cinci și nouă ani înainte de diagnostic).
În timpul cercetării, persoanele care au dezvoltat boala Alzheimer au avut rezultate mai proaste decât persoanele sănătoase la sarcini de rezolvare a problemelor, timpi de reacție, amintirea listelor de numere, memoria prospectivă (abilitatea noastră de a ne aminti ce să facem mai târziu) și împerechere. Același lucru a fost valabil și pentru persoanele care au dezvoltat o formă mai rară de demență cunoscută sub numele de demență frontotemporală.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…