Din cuprinsul articolului
Simptome de insuficiență cardiacă pe timp de noapte. Insuficiența cardiacă (IC), cunoscută și sub denumirea de insuficiență cardiacă congestivă, este o afecțiune care se dezvoltă atunci când inima nu pompează suficient sânge pentru nevoile corpului.
Acest lucru se întâmplă atunci când inima nu poate umple suficient sânge, ceea ce poate provoca adesea o rezervă de sânge sau acumulare de lichid, provocând dificultăți de respirație.
Conform rapoartelor, 4.7% din populația peste 35 de ani a României suferă de insuficiență cardiacă (circa 560.000 de pacienti). În fiecare oră apar în medie 5 cazuri noi de insuficiență cardiacă (circa 45.000 cazuri noi/an).
Insuficiența cardiacă este una dintre cauzele principale de spitalizare în rândul populației adulte din România, 1 din 7 pacienți având la externare acest diagnostic, principal sau secundar.
Simptomele insuficienței cardiace pot varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, cele mai frecvente simptome care pot apărea pe timp de noapte includ:
Unele dintre celelalte semne includ capacitatea redusă de a exercita sau de a se angaja în activitate fizică, nevoia crescută de a urina sau creșterea bruscă în greutate.
Persoanele pot lucra prin măsuri preventive și aderență la terapie și pot gestiona starea:
Adoptarea unui stil de viață sănătos: Persoanele cu risc de insuficiență cardiacă ar trebui să mențină o dietă sănătoasă, să facă sport în mod regulat, să renunțe la fumat și să reducă consumul de alcool.
Gestionarea condițiilor: Insuficiența cardiacă apare de obicei din cauza altor probleme medicale, cum ar fi CAD, diabet, tensiune arterială etc. Prin urmare, monitorizarea și gestionarea altor afecțiuni medicale este vitală pentru a preveni riscul de IC.
Aderența la medicamente: Cardiologii prescriu adesea medicamente ca primă linie de tratament pentru IC, ceea ce face esențial ca pacienții să respecte medicamentele prescrise.
Diagnosticul de insuficiență cardiacă implică examen fizic, analize de sânge și imagistică. Medicul dumneavoastră va folosi rezultatele testelor pentru a determina tipul și clasa de IC și va schița o linie de tratament în funcție de severitatea stării dumneavoastră.
Detectarea și gestionarea precoce pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și rezultatele pentru persoanele cu insuficiență cardiacă.
Niciodată nu trebuie să lăsați acest dispozitiv în priză, pentru că poate cauza un dezastru.…
Demența reprezintă o afecțiune devastatoare, nu doar pentru persoana în cauză, cât și pentru apropiații…
Pot astrele să îți afecteze norocul în dragoste sau în bani? Cel mai recent Mercur…
Horoscop 21 noiembrie 2024. Vești bune pentru unele zodii și provocări pentru altele: dacă unii…
Cum să usuci iarna rufele, mai repede, în interior dacă nu ai uscător. Există o…
Se strică vremea în toată România. Ne așteaptă vânt puternic, ploi și ninsori până cel…