Din cuprinsul articolului
Simptome de gută. Acidul uric este de obicei numit produsul rezidual al organismului, care se formează în timpul procesului de descompunere a unei substanțe chimice cunoscute sub numele de purină.
Substanța chimică purina este o substanță naturală care se găsește în diferite alimente pe care le consumăm zilnic. Acidul uric care este produs atunci când organismul metabolizează această purină este în mod normal eliminat din organism prin urină.
Organul care face acest lucru sunt rinichii. Cu toate acestea, atunci când rinichii nu funcționează corect, această activitate poate fi împiedicată, ceea ce duce la o afecțiune în care acidul uric rămâne în organism. O creștere a nivelului de acid uric în interiorul corpului poate duce la o stare de sănătate cunoscută sub numele de gută.
Simptome de gută
Afecțiunea vine cu un set de semne și simptome pe care le puteți observa cu ușurință. Unele dintre aceste simptome includ:
- Dureri intense articulare
- Roșeață în zonele articulare
- Rigiditate
- Umflare inexplicabilă în apropierea articulațiilor
- Sensibilitate în zonele articulare
- Căldura sau senzația ca articulațiile ar fi în flăcări
- Neliniște în timpul mersului
Durerea se poate agrava în timpul nopții și, prin urmare, este foarte important să aveți grijă de articulații.
Alimente pentru a reduce durerile articulare
Unul dintre primele lucruri pe care le sugerează experții este schimbarea dietei, iar următorul este să urmezi o rutină bună de antrenament. O rutină de antrenament care constă în exerciții moderate este excelentă pentru articulații, de asemenea, mersul rapid este important pentru a menține articulațiile fericite și sănătoase.
În afară de exerciții fizice, este important și ceea ce mănânci. Adăugarea anumitor alimente în dieta ta poate ajuta la ținerea la distanță a durerilor articulare. Să discutăm mai mult despre asta.
Adăugați aceste 10 alimente în dieta dumneavoastră în timpul sezonului rece, pentru a vă ajuta articulațiile să rămână sănătoase și pentru a le proteja de durerile din anotimpul rece.
- Produse fără grăsimi și fără lactate, cum ar fi iaurtul și laptele degresat
- Fructe și legume de sezon
- Ouă
- Carne precum pește și pui
- Legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul.
- Cartofi
- Orez, pâine și paste
- Surse bune de grasimi si ulei
- Nuci și unt de nuci
- Usturoi