Din cuprinsul articolului
Simptomele de diabet. Diabetul este o afecțiune care are impact asupra modului în care corpul tău transformă alimentele în energie. În mod normal, atunci când mănânci, corpul tău împarte zaharurile și amidonul în glucoză pentru energie.
Cu toate acestea, pentru cei cu diabet, organismul nu produce suficientă insulină (ca în diabetul de tip 1), fie se luptă să utilizeze insulina eficient (ca în diabetul de tip 2). Iar acest lucru duce la creșterea nivelului de glucoză în fluxul sanguin.
Diabet la bărbații de 40 de ani. 7 semne care apar pe picioare, noaptea
Iată 7 semne ale nivelului ridicat de zahăr la picioare, care apar mai ales noaptea.
- Amorțeală și furnicături: Unul dintre cele mai frecvente semne ale nivelului ridicat de zahăr din sânge este amorțirea și senzația de furnicături la picioare și picioare din cauza leziunilor nervoase cauzate de expunerea prelungită a glucozei. Pacientul poate simți ace și înțepături în timpul nopții.
- Umflătură: Umflarea neobișnuită a picioarelor, mai ales noaptea este un semn al nivelului ridicat de zahăr din sânge. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza acumulării excesive de glucoză care poate provoca retenție de lichide, făcând ca picioarele să pară pufoase, mai ales după ce stai jos sau în picioare pentru perioade lungi.
- Crampe și dureri musculare: Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate perturba funcția musculară, ceea ce duce la crampe și dureri musculare la picioare și picioare. Crampele și durerile musculare din cauza diabetului se pot agrava noaptea întrerupând somnul și viața de zi cu zi.
- Vindecarea lentă a rănilor: Unul dintre cele mai frecvente semne de diabet care apar noaptea este vindecarea lentă a rănilor. Zahărul ridicat din sânge duce adesea la afectarea reparației țesuturilor, crescând riscul de infecție. Conform experților, rănile persistente sau ulcerațiile au nevoie de asistență medicală, deoarece pot indica o gestionare slabă a diabetului.
- Modificări ale texturii pielii: Zahărul ridicat din sânge poate modifica pielea pe picioare, provocând uscăciune, mâncărime sau decolorare. Circulația slabă și daunele nervoase legate de diabet afectează sănătatea pielii, ceea ce face importantă monitorizarea și îngrijirea acestor schimbări.
- Sensibilitate crescută la temperatură: Diabetul poate avea unele efecte severe asupra corpului tău, care te pot lăsa să ai sensibilitate la temperatură. Acest lucru poate duce la o sensibilitate sporită la picioare. Picioarele și tălpile reci sunt astfel un semn de avertizare al nivelului ridicat de zahăr din sânge.
- Sindromul picioarelor nelinistite: Sindromul picioarelor neliniștite poate face ca picioarele să se miște frecvent, fără a vă lăsa într -o situație pentru a le controla. Acest disconfort, adesea mai rău noaptea, afectează somnul și bunăstarea generală.