Din cuprinsul articolului
Simptome de atac de cord. Inima este vitală pentru supraviețuire, dar, din păcate, mulți dintre noi nu par să ia în serios sănătatea inimii și ne complacem în stiluri de viață nesănătoase, ceea ce contribuie la creșterea afecțiunilor cardiace.
Iar în această categorie intră și problema severă și potențial fatală a stopului cardiac brusc.
Timpul este esențial în stopul cardiac brusc, așa că este esențial să acționezi rapid și să urmezi pașii necesari pentru a gestiona situația. Acțiunea rapidă poate face o mare diferență în cazuri, indiferent dacă tu sau cineva din jurul tău se confruntă cu un stop cardiac brusc.
Primele semne ale unui atac de cord
Iată ce puteți face dacă cineva din jurul tău se confruntă cu simptome asemănătoare unui atac de cord:
Simțiți pulsul: dacă observați că cineva din jur își găfește respirația, mai întâi trebuie să verificați pulsul.
O modalitate de a verifica pulsul este să plasați două degete pe încheietura mâinii sau pe gâtul persoanei și să simțiți o bătaie solidă și constantă. Alternativ, plasați urechea peste pieptul persoanei și verificați dacă există bătăi ale inimii. Inițiați imediat resuscitarea cardio-pulmonară (RCP) dacă nu găsiți pulsul. Este important să începeți imediat RCP, deoarece utilizează respirația de salvare și compresiile toracice.
Apelați o ambulanță sau căutați cel mai apropiat spital: dacă cineva din jurul vostru se confruntă cu simptome asemănătoare unui atac de cord, este esențial să sunați imediat o ambulanță sau să încercați să-l duceți la cel mai apropiat spital fără a pierde un minut.
Timpul este critic, deoarece asistența medicală promptă îmbunătățește șansele de supraviețuire și de recuperare. În situațiile în care o ambulanță nu este disponibilă sau poate dura timp pentru a ajunge, este posibil să trebuiască să transportați persoana la cel mai apropiat centru medical.
Utilizați un dispozitiv de defibrilator extern automat: un defibrilator extern automat poate salva vieți în cazul unui stop cardiac brusc.
Un DEA este un dispozitiv care restabilește un ritm normal prin defibrilare sau dând un șoc inimii.
Continuați cu RCP: dacă inima persoanei nu reușește să bată din nou după utilizarea unui DEA, continuați RCP până la sosirea personalului medical de urgență.
Continuați-vă eforturile de a resuscita persoana până la sosirea ajutorului, deoarece o persoană are șanse mai mari de supraviețuire dacă RCP este inițiată imediat și continuă până când sosește ajutorul medical.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…