Sari la conținut

Simptome ciudate. Un bărbat care a devenit „foarte excitat și agresiv” a fost diagnosticat cu tumoră pe creier

Simptome ciudate. Un bărbat care a devenit „foarte excitat și agresiv” a fost diagnosticat cu tumoră pe creier. Există peste o sută de tipuri de tumori cerebrale cu propriile tipuri de simptome diverse.

Poate fi dificil pentru pacienți sau pentru cei din jurul lor să identifice aceste semne ca fiind cele ale tumorii cerebrale.

Acesta a fost și cazul unui bărbat de 38 de ani, tată a doi copii din East Cowes, Isle of Wight, Anglia, care a experimentat semne atât de ciudate încât i-au schimbat complet persoanlitatea.

Simptome ciudate care semnalează tumori cerebrale

„Am avut schimbări de personalitate. În mod normal, sunt foarte relaxat și liniștit, cu multă energie”, a spus Shaun Turner, potrivit Express UK.

Cu toate acestea, efectele tumorii l-au făcut „foarte obosit tot timpul, foarte excitat și agresiv”. De asemenea, a început să-și piardă simțul mirosului și vederea.

Diagnosticul în acest caz a venit întâmplător când soția lui i-a rezervat un test oftalmologic. Testul a găsit o anomalie, așa că a continuat să facă o scanare care a descoperit masa mare, de mărime portocalie, din creier, care a necesitat o intervenție chirurgicală.

Bărbatul a fost supus unei operații de extirpare a tumorii în octombrie 2014, operație în urma căreia s-a ales cu 62 de capse. Mai sunt urme de cancer în creier, așa că este monitorizat în mod regulat.

„Am avut o atitudine pozitivă și am crezut cu adevărat că o să fie bine, dar am fost îngrozit în interiorul meu. Cred că au rămas foarte mici urme pentru care am făcut radioterapie în decembrie 2020″, a spus el.

Tumorile cerebrale sunt adesea diagnosticate greșit

Tumorile cerebrale pot avea o gamă largă de simptome, cum ar fi:

  • modificări severe de personalitate,
  • pierderea selectivă a memoriei
  • sau chiar adulții care se confruntă cu crize de creștere.

Simptomele pot varia, în funcție de locul în care este poziționată tumora în creier. Acest lucru poate duce adesea la diagnosticarea greșită a tumorii cerebrale ca și alte afecțiuni, cum ar fi epilepsia sau un accident vascular cerebral.

Detectarea și tratamentul corect și în timp util pot evita complicațiile mai târziu. Deși oricine poate dezvolta o tumoare pe creier, există anumiți factori care vă pot expune un risc mai mare.

Tumorile cerebrale pot apărea la orice vârstă, dar ele apar cel mai adesea la adulții în vârstă. Persoanele care au fost expuse la un tip puternic de radiații au, de asemenea, un risc crescut de tumoră pe creier. Unele modificări ale ADN-ului care cresc riscul de tumoră cerebrală sunt moștenite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel