Simptome ciudate și mai puțin cunoscute ale deficitului de magneziu. Nu le ignora!

Din cauza bolilor cronice, a medicamentelor, a consumului crescut de alimente procesate și a cantității reduse de magneziu din culturile alimentare, marea majoritate a oamenilor sunt expuși riscului de a avea deficiență de magneziu.

O persoană cu deficiență de magneziu are un risc crescut de boli cardiovasculare și alte complicații de sănătate care pot costa o avere. Deși suplimentarea cu magneziu poate fi răspunsul imediat, trebuie să înțelegem că multe alimente naturale conțin cantități mari de magneziu, iar aceste alimente cresc nivelul de magneziu din organism.

Ce este magneziul?

Acest mineral și electrolit esențial joacă un rol în multe procese corporale. Nerespectarea aportului zilnic recomandat de magneziu poate afecta producția de energie, replicarea ADN-ului, funcția musculară, structura oaselor și a dinților, precum și sinteza ARN-ului și a proteinelor.

Deficitul de magneziu este dificil de diagnosticat, deoarece simptomele pot imita simptome similare ale altor afecțiuni. De la depresie și probleme digestive până la tipare neregulate de somn și ceață cerebrală, deficiența de magneziu nu este ceva ce trebuie ignorat. Totuși, cum o puteți testa?

Testarea pentru deficiența de magneziu

Testele pentru nivelurile de magneziu sunt adesea inexacte. Testele de sânge pentru magneziu nu țin cont de magneziul care este stocat în oase și în țesuturile moi. Acesta este motivul pentru care este mai bine să testați nivelurile de magneziu intracelular, nu magneziul seric.

Testul RBC este un test precis care măsoară conținutul de magneziu din celulele roșii din sânge, oferindu-vă un număr estimat de magneziu din țesuturile moi și din oase.

Gama optimă de magneziu

Un nivel funcțional și normal de magneziu pentru o persoană obișnuită este de peste 6,0mg/dl.

Dacă vă situați sub acest număr, luați în considerare suplimentarea sau consumul de alimente bogate în magneziu, pe care le puteți vizualiza dând click aici.

În timp ce verificați nivelul de magneziu, este posibil să doriți, de asemenea, să testați nivelul de vitamina D, având în vedere că vitamina D și magneziul depind unul de celălalt pentru absorbție și funcționare maximă.

5 semne de deficit de magneziu

1. Crampe și spasme musculare

Magneziul lucrează pentru a susține funcția musculară, iar a fi deficitar în magneziu poate împiedica mușchii să se contracte și să se relaxeze în mod corespunzător.

De fapt, un nivel insuficient de magneziu va duce adesea la crampe sau spasme musculare, în special la nivelul picioarelor și al părții inferioare a picioarelor.

2. Probleme digestive

Pe măsură ce începeți să vă digerați mâncarea, aceasta este amestecată cu saliva și acidul gastric pentru a forma bolul, care este o bucată semisolidă de alimente care se deplasează prin tractul digestiv. Pentru ca bolusul să se deplaseze eficient, acesta are nevoie de apă. Aici contează magneziul.

sursa foto arhiva doctorul zilei

Magneziul acționează pentru a atrage apa în intestine pentru a stimula peristaltismul, procesul care menține totul în mișcare prin tractul digestiv. Bolusul de alimente nu se poate mișca ușor dacă nivelul de magneziu este scăzut, iar acest lucru poate duce la neregularități intestinale sau constipație.

3. Anxietate și stres

Magneziul joacă un rol în producția de neurotransmițători, care sunt substanțe chimice din creier care ajută nervii să comunice între ei.

Neurotransmițătorii ajută la reglarea comportamentelor, inclusiv a tiparelor de somn, a dispoziției și multe altele.

Nivelurile scăzute de magneziu pot induce sentimente de iritabilitate, stres și anxietate. O persoană cu deficiență de magneziu poate experimenta, de asemenea, depresie sau confuzie.

4. Insomnie

Așa cum am menționat anterior, magneziul este necesar producției de neurotransmițători, astfel încât să se poată regla starea de spirit, somnul și comportamentul.

Acidul gama-aminobutiric (GABA) este un neurotransmițător a cărui producție depinde de magneziu. Acesta acționează pentru a calma activitatea nervoasă și ajută la relaxarea totală a corpului.

O deficiență de GABA poate face dificilă adormirea, ca să nu mai vorbim de somnul de noapte.

Magneziul pregătește corpul și mintea pentru somn prin promovarea producției de GABA.

5. Dificultate cognitivă

Deficitul de magneziu poate duce la multe probleme cognitive, inclusiv ceață cerebrală, probleme de memorie și capacitatea de concentrare a cuiva.

Magneziul acționează pentru a ajuta mitocondriile să funcționeze în mod optim. Scotociți adânc în arhivele orelor de științe și amintiți-vă că mitocondriile sunt structuri centrale în cadrul celulelor din organism, iar sarcina lor este de a produce energie.

Un nivel insuficient de magneziu îngreunează producerea de energie de către mitocondriile din celulele creierului, ceea ce îngreunează funcționarea proceselor cognitive obișnuite.

Recent Posts

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 minute ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

28 de minute ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

47 de minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

o oră ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

o oră ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

2 ore ago

Citeste si: