Din cuprinsul articolului
Un oftalmolog de renume crede că modificările vizuale, cum ar fi identificarea culorilor sau judecarea distanțelor, ar putea oferi indicii timpurii ale afecțiunii cu mult înainte ca uitarea să devină evidentă.
Memoria nu este întotdeauna primul semn al demenței, a dezvăluit un expert în oftalmologie.
Dr. Jørn Slot Jørgensen, de la Laser Eye Clinic London, consideră că schimbările vizuale ar putea oferi indicii despre această afecțiune cu mult înainte ca uitarea să devină evidentă. El a explicat că simptomele pot fi „subtile” și nu pot fi observate imediat, totuși.
Cel mai important oftalmolog a îndemnat pe oricine se confruntă cu astfel de schimbări să solicite ajutor medical. De asemenea, este important să vă prezentați la teste oftalmologice regulate, astfel încât opticianul să poată detecta orice problemă înainte ca aceasta să apară sub formă de simptome.
Cercetările sugerează că problemele de vedere pot fi unul dintre „primele” semne ale demenței. Anterior, un studiu al Institutului Weill pentru Neuroștiințe din cadrul UCSF a constatat că scanările retinei pot detecta modificări cheie la nivelul vaselor de sânge care pot oferi un semn timpuriu al bolii Alzheimer.
Dr. Jørgensen a declarat pentru Express.co.uk: „Unii oameni cred că vizita la un oftalmolog este necesară doar dacă aveți o afecțiune oculară sau dacă aveți nevoie de o corecție a vederii. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită larg răspândită care se aplică și situațiilor medicale în general.
„De fapt, un oftalmolog ar putea fi primul medic care să diagnosticheze o afecțiune medicală, deoarece semnele inițiale pot apărea la nivelul ochiului.” El a spus că următoarele simptome ar putea trage primele semnale de alarmă ale demenței:
Dr. Jørgensen a subliniat că debutul simptomelor poate varia de la o persoană la alta, spunând: „În unele cazuri, aceste semne pot fi subtile și nu pot fi recunoscute imediat. Cu toate acestea, în alte cazuri, ele pot deveni suficient de vizibile pentru a determina investigații suplimentare”.
El a adăugat: „Dacă observați semne de avertizare la nivelul ochilor, este esențial să luați măsuri imediate și să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie.” Între timp, menținerea sănătății ochilor ar putea, de asemenea, să reducă riscul de Alzheimer – cea mai frecventă cauză a demenței.
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…