Simptome ale bolii ficatului gras. Medic: Se văd pe faţă și se diagnostichează la ecografia abdominală

Simptome ale bolii ficatului gras. Steatoza hepatică sau boala ficatului gras reprezintă o acumulare de grăsimi la nivelul celulei hepatice.

Ficatul gras non-alcoolic apare mai ales la cei sindrom metabolic, prezenţa obezităţii, nivelului crescut al colesterolului şi/sau al trigliceridelor, diabetului sau prediabetului, hipertensiunii, hipotiroidia, ovarului polichistic şi apneea de somn.

Una dintre cauzele majore ale acumulării de grăsime la nivelul ficatului este consumul de alimente cu un conţinut mare de calorii. Acesta este motivul pentru care boala ficatului gras coincide adesea cu prezența altor probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul și nivelul crescut al trigliceridelor.

Acumularea grăsimilor în ficat este dăunătoare, deoarece perturbă funcţiile acestui organ. În cele din urmă, cicatricile hepatice ar putea duce la o afectare permanentă a ficatului, informează express.co.uk.

Stilul de viață și testarea periodică a funcției hepatice sunt cele mai eficiente modalități de prevenție a ficatului gras, problemă cu care multe persoane se confruntă.

Semnele pot să apară pe faţă

La nivel mondial, se estimează că 1 din 4 oameni suferă de ficat gras, o afecțiune care împiedică ficatul să mai funcționeze corect și care, din păcate, este depistată doar atunci când ajunge în stadii foarte avansate. Vestea bună este că 9 din 10 cazuri pot fi prevenite.

Persoanele cu ficat gras pot avea simptome cu localizare la nivelul feţei, potrivit liverdoctor.com. Printre acestea, se numără următoarele: faţa umflată, cearcăne, tenul palid, depozite albicioase pe limbă și respirație urât mirositoare, vase de sânge sparte pe față.  Poate apărea acneea rozacee pe obraji și bărbie, pigmentație maronie pe pielea feței sau o nuanță gălbuie la nivelul ochilor.

Se diagnostichează la ecografia abdominală

În multe cazuri, persoanele află că au ficat gras după o ecografie abdominală, explorare neinvazivă şi neiradiantă care este recomandat să fie efectuată anual. La ecografia abdominală pot fi, de asemenea, vizualizate adenomul şi hematomul hepatic şi chistele de la nivelul acestui organ.

Recent Posts

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

5 minute ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

25 de minute ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

55 de minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

o oră ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

2 ore ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

2 ore ago

Citeste si: