Simptome alarmante. Majoritatea celor care fac infarct au semne prevestitoare cu câteva săptămâni înainte

Simptome prevestitoare infarct. Conform studiilor, 70% dintre persoanele care suferă un atac de cord au semne prevestitoare cu săptămâni sau chiar luni înainte. Apariţia unui infarct nu se anunţă numai prin dureri în piept ci şi prin semne mai puţin obişnuite.

Simptomele premergătoare sunt variate în funcţie de sex şi vârstă. Astfel, la femei pot lipsi semnele clasice, precum:

  • durerea puternică în piept sau amorţirea braţului,
  • crampe în partea superioară a abdomenului,
  • greaţă,
  • vărsături,
  • traspiraţie excesivă şi rece.

Specialiştii sunt de părere că astfel de manifestări apărute brusc fără o altă legătură cu alimentaţia sau alte afecţiuni trebuie să vă trimită de urgenţă la medic.

Semne prevestitoare atipice

Durerile de maxilar sau de urechi sunt frecvente în timpul unui atac de cord. Un semnal de alarmă este mai ales atunci când aceste dureri apar şi dispar, nu persistă.

Umflarea picioarelor poate fi un semn al bolii cardiace. Atunci când muşchiul inimii nu mai funcţionează corect, circulaţia sanguină este afectată, având drept rezultate retenţia de lichide şi apariţia edemelor.

Oboseala, slăbiciunea, insomnia fără cauză pot fi simptomele afecţiunilor cardiovasculare.

Semnele mai puţin cunoscute, atipice se întâlnesc frecvent la persoanele care suferă de diabet şi la vârstnici. Aceste persoane pot simţi o durere precordială mai puţin intensă, de scură durată sau dureri cu localizări mai puţin sugestive cum ar fi zona gâtului şi mandibulei, în spate în braţe sau în zona abdomenului superior.

Metode de prevenție

Potrivit Mayo Clinic, nu este niciodată prea târziu să luați măsuri pentru a preveni un atac de cord – chiar dacă ați suferit deja unul. Iată câteva modalități de prevenire a unui infarct.

Medicamente. Administrarea de medicamente vă poate reduce riscul unui atac de cord ulterior și poate ajuta inima deteriorată să funcționeze mai bine. Continuați să luați tratamentul prescris de medic și întrebați-l cât de des trebuie să mergeți la controale;

Stil de viață. Mențineți-vă la o greutate corporală sănătoasă, adoptați o o dietă echilibrată pentru inimă, nu fumați, faceți exerciții fizice în mod regulat, țineți sub control stresul și tratați afecțiunile care pot duce la un atac de cord, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul crescut și diabetul.

Recent Posts

Predicția noului Nostradamus pe care nimeni nu este pregătit să o audă: de ce ar putea izbucni al Treilea Război Mondial

Parapsihologul de origine braziliană Athos Salomé, supranumit „noul Nostradamus”, i-a surprins pe internauți cu profeții,…

8 minute ago

CTP: „Acest Călin Georgescu este mai periculos decât Simion”

CTP consideră că independentul Călin Georgescu este „mai periculos decât Simion înprostirea oamenilor”. „Ce să…

37 de minute ago

România iși alege președintele: Surpriză alarmantă pentru UE

Analistul ucrainean Serhi Herasimciuk, director executiv adjunct al Consiliului de politică externă "Prisma ucraineană", a…

47 de minute ago

4 zodii trec prin momente grele la începutul lunii Decembrie. Va fi haos, însă până la sfârșitul anului reușesc să întoarcă soarta în favoarea lor

Luna decembrie nu va începe fără probleme pentru toate semnele zodiacale. Unii se vor confrunta…

o oră ago

Anunț important de la ministrul Energiei: Se dau ajutoare de căldură

Anunț important de la ministrul Energiei. Ajutorul pentru căldură este de 750 lei, însă nu…

2 ore ago

Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent

Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent. Ministrul Sebastian…

2 ore ago

Citeste si: