Din cuprinsul articolului
Simptom neobișnuit al diabetului. Descoperit în stadiu incipient, diabetul poate fi ținut sub control. Medicii recomandă să nu se treacă cu vederea simptomele.
Un medic endocrin a descris un simptom neobișnuit care poate indica prezența diabetului.
„Respirația fetală poate însemna cetone ridicate, ceea ce necesită o atenție urgentă din partea unui medic”, spune medicul endocrinolog. Medicul a remarcat că acești acizi, cunoscuți sub numele de cetone, apar atunci când organismul descompune grăsimea pentru combustibil.
Dacă organismul nu are suficientă insulină pentru a descompune zahărul din sânge, celulele nu au energie. Pentru a compensa, ficatul descompune grăsimea în combustibil, iar produsul secundar sunt cetonele. Această reacție poate apărea dacă aveți diabet de tip 1 sau tip 2.
Simptom neobișnuit al diabetului
„Poți avea gura foarte uscată și în același timp să-ți fie foarte sete”, adaugă dr. Yurieva.
„S-ar putea să descoperi că trebuie să urinezi mai des decât de obicei – acesta poate fi, de asemenea, un semn al glicemiei crescute”, adaugă expertul. Sunt posibile și schimbări de dispoziție. „Dacă te simți iritabil, agresiv sau confuz fără niciun motiv aparent, ar putea fi un semn al problemelor de zahăr din sânge”, spune dr. Yurieva.
Unele persoane pot avea, de asemenea, probleme de coordonare sau dificultăți în luarea deciziilor. Alții pot experimenta o ușoară euforie care îi poate face să se simtă de parcă ar fi beți. „Ca alternativă, dacă glicemia este ridicată, s-ar putea să vă simțiți nervos sau obosit. Modificările nivelului de zahăr din sânge vă pot afecta starea de spirit, care de obicei dispare atunci când nivelurile revin la normal.
„Oricine se confruntă cu schimbări de dispoziție inexplicabile sau se plânge de respirație fructată ar trebui să facă o programare la medicul său”, ne sfătuiește expertul.
Diabeticii de tip 2 au de două ori mai multe șanse de a suferi de depresie decât persoanele fără această afecțiune. Cu toate acestea, nu este clar dacă depresia provoacă boala în cauză sau invers.
„Oamenii de știință au descoperit că greutatea corporală mai mare explică parțial, dar nu în întregime, efectul depresiei asupra bolii în cauză.
De asemenea, s-au descoperit șapte variante genetice care contribuie la dezvoltarea diabetului și a depresiei. Genele comune joacă un rol în producția de insulină, niveluri. a inflamației la nivelul creierului, pancreasului și țesutului adipos”, spune medicul endocrinolog, referindu-se la rezultatele unui studiu.