Din cuprinsul articolului
Simptomele precoce ale cancerului de intestin sunt împărțite în două categorii diferite, simptomele locale fiind cel mai probabil simptome timpurii care ar putea ajuta pacienții să depisteze rapid boala.
Simptomele locale sunt cele care apar în colonul propriu-zis, sângele din scaun, de culoare roșu aprins sau roșu închis, fiind cel mai cunoscut simptom al cancerului de intestin. Alte simptome locale includ lucruri cum ar fi constipația, durerile abdominale, sângele rectal, scaunul în formă de panglică, precum și senzația de a nu fi complet golit după vizita la toaletă.
În timp ce aceste simptome pot face parte din alte cauze decât cancerul intestinal, este vital ca, dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, în special cu dureri abdominale continue, să vă prezentați la medic. Adesea, oamenii sunt descurajați să își viziteze medicul din cauza jenei sau a nervozității legate de efectuarea unei colonoscopii, dar este vital să știți că aceste proceduri sunt de rutină pentru medici și sunt adesea efectuate sub anestezie.
Al doilea tip de simptom este cel sistemic, care sunt simptome ale cancerului intestinal care pot afecta alte părți ale corpului dumneavoastră. Aceste simptome includ lucruri precum pierderea în greutate, anemia, vărsături și greață, precum și slăbiciune și oboseală.
Ca și simptomele locale, aceste simptome pot fi legate de alte afecțiuni sau boli, motiv pentru care este atât de important să apelați la un medic pentru a exclude bolile corecte, astfel încât să puteți obține un tratament eficient. Există, de asemenea, simptome mai rare pe care oamenii trebuie să le cunoască atunci când vine vorba de prevenirea cancerului intestinal.
Simptome precum anemia persistentă care nu răspunde la tratament, pierderea continuă în greutate, precum și oboseala continuă sunt mult mai rare, dar pot fi totuși semne ale cancerului intestinal. Dar există și alți factori care pot afecta cât de predispus ești la cancerul intestinal, cum ar fi vârsta, istoricul familial și experiențele cu boala inflamatorie intestinală (IBD).
În general, cu cât sunteți mai în vârstă și dacă o rudă apropiată a avut cancer intestinal, cu atât este mai probabil să dezvoltați și dumneavoastră acest tip de cancer. În plus, dacă ați avut probleme cu boala inflamatorie intestinală timp de peste opt ani, șansele dumneavoastră sunt mai mari, scrie Mirror.
Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul sănătății au precizat clar că există lucruri pe care le puteți face pentru a preveni cancerul intestinal, cum ar fi să faceți activitate fizică regulată, să creșteți cantitatea de fibre din alimentația dumneavoastră, precum și de fructe și legume și să vă abțineți de la consumul de alcool sau de tutun.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…