Categories: Ştiri sănătate

Și tu speli carnea înainte de a o găti? Iată de ce greșești

Din cuprinsul articolului

Și tu speli carnea înainte de a o găti? Iată de ce nu mai trebuie să faci asta. Riscurile la care te supui atât pe tine, cât și pe ai tăi sunt mari.

 

Dacă și tu speli carnea crudă înainte de a o prepara termic, greșești. Iată de ce. Carnea crudă ar putea avea anumite bacterii și, prin spălarea sa, nu faci decât să le răspândești în chiuvetă, pe mâini etc.

Semnalul de alarmă aparține Agenției Britanice pentru Standarde Alimentare, instituția avertizând despre pericolele care pot presupune clătirea cărnii crude înainte de a fi gătită.

Astfel, stropii de apă folosit pentru spălarea acesteia sub robinet pot transporta bacterii în zonele înconjurătoare, depunându-le pe mâinile,

pe ustensile și pe obiectele din apropierea chiuvetei, precum și pe hainele purtate, potrivit unui articol publicat de Focus.

Ei bine, această contaminare ar permite apoi bacteriilor să se răspândească în restul bucătăriei și în alte camere din casă.

Infecții grave

Potrivit Focus, citată de DC News, este vorba de Campylobacter, prezent în multe tipuri de carne și într-o măsură mai mare la carnea de pui.

Campylobacter  poate provoca infecții intestinale sau boli mai grave: pentru a reduce riscurile este mai bine să gătiți carnea direct, deoarece numai gătitul asigură eliminarea eficientă a acesteia.

Această bacterie se găsește în mai multe tipuri de carne și poate da infecții grave, mai ales la nivelul intestinelor, mai titrează publicația italiană.

Pentru a se evita orice risc de infecție, eventual, se dă carnea într-un clocot și apoi se scoate, se aruncă apa, se spală vasul și carnea și apoi se prepară așa cum se dorea inițial: la cuptor, prăjire, fierbere în continuare.

Adio tartar?

Pentru reducerea riscurilor de infectare, carnea trebuie preparată termic direct, fără să o mai spălăm.

De asemenea, este foarte important ca temperatura să fie cât mai ridicată, de aceea se folosesc termometrele pentru preparate în bucătăriile profesionale.

Așadar, conform acestor recomandări, nu doar spălarea cărnii crude este total nerecomandată, dar despre un tartar (din carne crudă) nici că mai poate fi vorba.

 

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

21 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

50 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: