Din cuprinsul articolului
După mai bine de jumătate de an de la debutul campaniilor de vaccinare anti-COVID, multe țări iau în considerare administrarea unei noi doze de vaccin. România, de asemenea, va administra a treia doză de vaccin pentru a consolida imunitatea împotriva virusului SARS-CoV-2.
A treia doză, însă, nu este recomandată tuturor persoanelor. Persoanele eligilibile sunt, în mare parte, cele care au o vârstă de peste 65 de ani, persoanele care au boli cronice, afecţiuni cronice şi, de asemenea, cei care sunt expuşi unui risc mare de îmbolnăvire, cum este personalul medical.
De asemenea, este foarte important ca persoanele deja vaccinate să nu aibă un istoric de trecere prin boală. În acest caz, a treia doză nu este recomandată.
Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, explică cine va beneficia de a treia doză și când este aceasta necesară.
„Dacă toate autorizările de la Agenţia Europeană a Medicamentului îşi urmează cursul firesc, ceea ce noi ne aşteptăm în prima parte a lunii septembrie, probabil că la început de octombrie vom putea demara administrarea celei de a treia doze sau rapelul la cel puţin şase luni – aceasta va fi o condiţie, să fie cel puţin şase luni de la finalizarea schemei de vaccinare, persoana respectivă să nu aibă istoric de trecere prin boală, penrtu că dacă are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată complet beneficiile nu sunt în momentul de faţă semnificative de la încă o doză…
Vom vedea exact care va fi atitudinea, dar persoanele care au istoric de trecere prin boală nu au recomandare de a face doza trei. De asemenea, vom începe cu categoriile de persoane vulnerabile – şi aici vorbim de persoane în vârstă, de peste 65 de ani, persoanele care au boli cronice, afecţiuni cronice şi, de asemenea, cei care sunt expuşi unui risc mare de îmbolnăvire, cum este personalul medical. Ulterior, în funcţie de progresul şi ritmul în care vom reuşi să vaccinăm se vor include foarte probabil şi celelalte categorii de persoane, aşa cum ele au fost introduse iniţial în campania de vaccinare”, explică medicul, potrivit RADOR.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…