Deși sunt considerate principalii dușmani ai inimii, deoarece pot provoca blocarea arterelor și cresc riscul unui atac de cord, se pare că grăsimile saturate nu sunt chiar atât de dăunătoare cum se credea inițial.
Potrivit unui nou studiu, grăsimile saturate cunoscute sub denumirea de acid stearic, pot proteja inima împotriva îmbolnăvirii.
Principalele surse de acid stearic sunt ciocolata, carnea de vită, pui și porc, uleiul de măsline, brânza, ciocolata și laptele.
Spre deosebire de alte grăsimi saturate, acidul stearic nu crește nivelul colesterolului ș’i riscul bolilor cardiovasculare. Mai mult decât atât, acesta poate fi chiar benefic pentru inimă.
În cadrul cercetării publicate în American Journal of Clinical Nutrition, participanții care au consumat timp de 5 săptămâni carne slabă de vită, zilnic au înregistratat o scădere cu 4% a nivelului de colesterol rău.
,,Există mai multe feluri de grăsimi saturate, iar acidul stearic nu a fost asociat bolilor de inimă. Alte tipuri, însă precum grăsimile din unt sau margarină consumate în exces pot duce la obezitate, un factor de risc important al bolilor de inimă,” explică nutriționistul Glanys Jones.
Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…
Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…
Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…
Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…
Saturn, planeta disciplinei și a karmei, a fost retrogradă din iunie 2024, aducând cu sine…
10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…