Sari la conținut

Și carnea roșie e bună pentru inimă

Deși sunt considerate principalii dușmani ai inimii, deoarece pot provoca blocarea arterelor și cresc riscul unui atac de cord, se pare că grăsimile saturate nu sunt chiar atât de dăunătoare cum se credea inițial.

Potrivit unui nou studiu, grăsimile saturate cunoscute sub denumirea de acid stearic, pot proteja inima împotriva îmbolnăvirii.

Principalele surse de acid stearic sunt ciocolata, carnea de vită, pui și porc, uleiul de măsline, brânza, ciocolata și laptele.

Spre deosebire de alte grăsimi saturate, acidul stearic nu crește nivelul colesterolului ș’i riscul bolilor cardiovasculare. Mai mult decât atât, acesta poate fi chiar benefic pentru inimă.

În cadrul cercetării publicate în American Journal of Clinical Nutrition, participanții care au consumat timp de 5 săptămâni carne slabă de vită, zilnic au înregistratat o scădere cu 4% a nivelului de colesterol rău.

,,Există mai multe feluri de grăsimi saturate, iar acidul stearic nu a fost asociat bolilor de inimă. Alte tipuri, însă precum grăsimile din unt sau margarină consumate în exces pot duce la obezitate, un factor de risc important al bolilor de inimă,” explică nutriționistul Glanys Jones.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel