Din cuprinsul articolului
Ficatul reprezinta cel mai solid organ din corpul uman. In medie, acesta cantareste pana la 1.4 kilograme la persoanele adulte si este aproape de marimea unei mingi de fotbal.
Acest organ se ocupa cu functiile metabolice, cu functiile de detoxifiere si cu functiile sistemului imunitar. In alta ordine de idei, o persoana cu un ficat nefunctional, nu poate supravietui.
Ficatul ajuta la reglarea nivelurilor chimice din sange si la producerea bilei. Prin intermediul bilei, ficatul reuseste sa indeparteze deseurile acumulate.
De asemenea, fluxul de sange care paraseste stomacul si intestinele trece mai intai prin ficat. Ficatul proceseaza acest sange, descompune, echilibreaza si creeaza nutrientii necesari pentru sanatate.
De asemenea, ficatul metabolizeaza medicamentele in forme mici pentru a putea fi utilizate de restul corpului in tratarea afectiunilor specifice.
Au fost identificate mai mult de 500 de functii vitale ale ficatului, potrivit Johns Hopkins Medicine:
Totodata, ficatul este un organ puternic datorita capacitatii sale de a se regenera biologic. Acest lucru inseamna ca, dupa orice leziune sau interventie chirurgicala pentru a elimina tesutul, tesutul hepatic poate creste inapoi intr-o anumita masura.
Un ajutor natural in mentinerea sanatoasa a ficatului este sfecla roșie.
Sfecla roșie este plină de minerale, vitamine și antioxidanți. Conține cantități ridicate de fier, calciu, vitamina C și vitamine din complexul B, alături de potasiu și o cantitate mare de fibre alimentare.
Una dintre fibrele pe care le conține este numită pectină, care stimulează curățarea și eliminarea toxinelor din ficat.
De asemenea, potrivit studiilor, sfecla roșie contine betaină, un compus dovedit ştiinţific să ajute la îmbunătățirea steatozei hepatice non-alcoolice, precum și la îmbunătățirea sănătății generale a celor care o consumă.
Prin urmare, prin consumul sporit de sfeclă roșie și făcând-o parte din dieta ta zilnică (sau cel puțin consumând-o de câteva ori pe săptămână), vei hrăni corpul cu micro- si macro-nutrienti de care are atât de mare nevoie.
Această combinație masivă de minerale, vitamine și antioxidanți se spune că este perfectă pentru ficat, ajutându-l să își îmbunătățească funcțiile și să se vindece mai repede.
Acest remediu extraordinar pe bază de sfeclă este recomandat persoanelor cu steatoză hepatică („ficat gras”) sau celor care au probleme cu ficatul datorate fumatului sau consumului excesiv de alcool.
Funcționarea optimă a acestui organ asigură o stare generală de sănătate pe măsură, deoarece cu ajutorul său, organismul poate elimina substanțele dăunătoare sau inutile ce îl afectează pe termen lung.
Ingrediente
Mod de preparare
Taie sfecla în cubulețe și adaug-o în borcan, împreună cu celelalte ingrediente. Umple borcanul cu apă fiartă și răcită. Apoi lasă amestecul la fermentat timp de 6-7 zile.
Acoperă borcanul cu un tifon pentru a permite conținutului să respire în timpul procesului de fermentație. Amestecă de două ori pe zi. După încheierea celor șapte zile, strecoară lichidul într-un alt vas și consumă-l.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…