Din cuprinsul articolului
Sfaturi practice pentru sănătatea mintală! Dr. Vlad Ciurea: „Nu vă simțiți vinovați, abandonați, izolați!”
În fiecare an, pe 10 octombrie este marcată Ziua mondială a Sănătăţii Mintale. Această zi a fost stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), pentru a creşte gradul de conştientizare şi educaţie publică pentru înţelegerea cât mai bună a bolilor mintale şi a tulburărilor de comportament.
În 30 septembrie 2021, la Bruxelles (Belgia), a avut loc lansarea Coaliţiei paneuropene de sănătate mintală. Cu acest prilej, dr. Hans Henri P. Kluge, director regional al OMS pentru Europa, declara că „începem să ne unim forţele pentru a ne întări exact de unde începe totul: sănătatea şi bunăstarea noastră mintală”.
„Cel puţin 150 de milioane de oameni din regiunea europeană a OMS trăiau cu o afecţiune de sănătate mintală înainte de lovirea COVID-19 şi doar o parte dintre aceştia primeau sprijinul de care aveau nevoie.
Evident, lucrurile s-au deteriorat de la debutul pandemiei. Şi cu toţii am fost afectaţi. În luna iulie a acestui an, la Summitul asupra sănătăţii mintale de la Atena, convocat de OMS şi găzduit de guvernul Greciei, decidenţii politici şi experţii din cele 53 de ţări din regiunea europeană au lansat un apel pentru ca sănătatea mintală să fie plasată în centrul recuperării.
Astăzi, răspundem la acest apel prin lansarea Coaliţiei paneuropene pentru sănătate mintală”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, potrivit Agerpres.
Cu ocazia acestei zile, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea împărtășește informații despre cum putem să ne menținem sănătatea mintală, în contextul crizei medicale mondiale.
Toate acestea ne-au afectat și ne afectează pe toți atât fizic, cât și psihic.
Este complicat să faci recomandări. Pentru că nu e ușor să treci peste toate acestea. Ce vă pot spune, însă: nu sunteți singuri!
Vom trece peste toate și ne vom bucura din nou de viață! Putem și vom reuși, dacă ne păstrăm sănătatea mintală!”, transmite profesorul Ciurea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…