Din cuprinsul articolului
Somnul de calitate este vital pentru regenerarea celulelor nervoase și pentru funcționarea corectă a creierului.
În timpul somnului, creierul elimină toxinele acumulate și se pregătește pentru o nouă zi. Lipsa somnului poate duce la probleme de concentrare, memorie slabă și chiar la afecțiuni mentale grave.
„Al doilea tip de odihnă este somnul, în timpul căruia celula nervoasă, în totalitate, inclusiv cea superioară, se liniștește. În jurul celulei nervoase vin o serie de celule mici de susținere, care curăță celula nervoasă, o liniștesc și o pregătesc pentru a doua zi. Dacă celula nervoasă nu este curățată, iar „deșeurile” se acumulează, aceasta nu va mai funcționa corect.
Organismul are o capacitate extraordinară de adaptare. Cei care lucrează în ture de noapte sau fac gărzi de 24 de ore primesc, în mod normal, timp pentru odihnă.
De exemplu, în străinătate, cum este în Danemarca, unde am lucrat și eu, este obligatoriu ca, după o gardă, la ora 8:00 dimineața, să te trimită acasă pentru odihnă. La noi, uneori, mai rămânem pentru a ajuta, însă, în mod ideal, odihna ar fi esențială”, a concluzionat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Hipertensiunea arterială (HTA) se mai numește și „ucigașul tăcut” pentru că este o boală tăcută,…
Un produs cosmetic utilizat timp de decenii în întreaga lume se află în centrul unui…
Durerea de umăr, un semn de cancer avansat în cazul unei femei de doar 32…
Sărbătoare importantă azi. Joi, 21 noiembrie 2024, credincioșii ortodocși din România sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului…
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, marcată pe 21 noiembrie, are loc în timpul Postului…
Potrivit cercetătorilor, vârsta de debut a diabetului joacă un rol crucial. Până acum se știa…