Din cuprinsul articolului
Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre importanța odihnei pentru sănătatea creierului, subliniind că este unul dintre „medicamentele” esențiale pentru funcționarea optimă a acestui organ.
Odihna, cel mai important medicament pentru creier
Există două tipuri principale de odihnă care sunt esențiale pentru sănătatea creierului. Aceasta include activități relaxante și recreative care ne ajută să ne deconectăm de la stresul zilnic. Exemple de odihnă activă sunt plimbările în natură, cititul unei cărți sau petrecerea timpului cu prietenii. Aceste activități nu doar că relaxează mintea, dar și stimulează creativitatea și îmbunătățesc starea de spirit
„Este dovedit că unul dintre cele mai importante „medicamente” pentru supraviețuirea și funcționarea optimă a creierului, menținându-l tânăr și performant, este odihna.
Există două tipuri de odihnă. Prima este odihna activă, care ne face plăcere. De exemplu, după ce am lucrat multe ore la calculator, ne odihnim plimbându-ne într-un parc, sau poate petrecem timp într-o zonă montană, având o conversație plăcută pe o terasă, activități care ne relaxează activ” a explicat dr. Ciurea, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.