Sari la conținut

Sfaturi pentru a vă ajuta să construiți o relație mai puternică și mai sănătoasă

Sursă foto: Esther Ann/unsplash
Sfaturi pentru o relație de cuplu sănătoasă

Curiozitate

Una dintre caracteristicile unei relații sănătoase este curiozitatea. Fiecare parte este interesată de gândurile, obiectivele și viața de zi cu zi a celuilalt. Sunteți entuziasmat să auziți despre ziua celeilalte persoane și să-i povestiți despre propria zi.

Amândoi vreți să creșteți împreună și nu vă fixați pe cine ați fost sau ați putea fi amândoi. Scopul este să aveți o mentalitate flexibilă unul față de celălalt, deoarece acest lucru vă poate ajuta să depășiți obstacolele într-o relație și, în cele din urmă, să o faceți mai împlinită.

Jovialitate

Sigur, joaca în dormitor este perfect binevenită, dar nu la asta se referă această perlă de înțelepciune. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face în relația voastră este să vă faceți timp pentru distracție și spontaneitate.

Glumiți și râdeți împreună, pentru că nu se știe niciodată când unul dintre voi se va confrunta cu una dintre multele provocări ale vieții.

Un obstacol poate schimba temporar tonul relației, dar faptul de a putea împărtăși râsul în momentele mai ușoare poate ajuta la ușurarea acestei greutăți și vă poate întări legătura în timp.

Timp separat

O relație sănătoasă presupune petrecerea de timp împreună, dar timpul alocat variază în funcție de nevoile personale, de angajamente, de condițiile de trai și de locul de muncă.

Una dintre cheile unei relații de succes este timpul petrecut separat. Trebuie să fiți capabili să recunoașteți nevoia de spațiu personal și de hobby-uri individuale.

Petreceți timp cu familia de unul singur sau urmăriți un hobby cu un grup de prieteni. Ceea ce faceți nu contează, dar ceea ce contează este să nu petreceți fiecare moment al relației voastre împreună.

Ultimul lucru pe care vreți să îl credeți este că relația voastră se va prăbuși dacă petreceți timp separat.

Comunicare deschisă

Într-o relație sănătoasă, puteți discuta în mod regulat despre succese, eșecuri și despre tot ceea ce se află între ele. Nu ar trebui să vă simțiți inconfortabil să vorbiți despre orice problemă cu partenerul dumneavoastră.

Fiți liberi în comunicare, fie că este vorba despre muncă, simptome de sănătate mintală sau chiar despre un prieten care vă provoacă stres.

Un partener grozav poate avea o opinie diferită, dar va asculta fără să judece înainte de a-și împărtăși perspectiva..

Amintiți-vă doar că, comunicarea merge în ambele sensuri, așa că asigurați-vă că și partenerul dvs. simte că vocea sa este vizată.

 

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel