Grăsimea sau colesterolul este de două tipuri – LDL și HLD. Cel HDL este necesar organismului pentru că acea grăsime căptușește pereții interiori, protejează organele (ca un strat de blăniță). Cel LDL este colesterolul care se acumulează din pricina dietei bogate în grăsimi sau a alimentelor procesate și al zahărului.
Colesterolul LDL trebuie ținut la cote minime pentru că poate provoca o mulțime de boli – boli de inimă, de rinichi, metabolice etc
Iată câteva sfaturi
-Crește consumul de vitamine și minerale – vitaminele care se găsesc în fructe și legume proaspete ajută la scăderea colesterolului LDL
-Mărește cantitatea de exerciții fizice – exercițiile plus dieta echilibrată fac ca arderile metabolice să se întețească și problemele de sănătate să fie prevenite
-Consumă cu moderație ouă, deoarece acestea măresc colesterolul
-Evită grăsimile saturate – lapte, friptură de oaie, miel, unt, cașcaval
Schimbă cu ulei de măsline și alimente pe bază de plante
-Evită îngrășarea peste limitele normale
-Renunță la fumat
-Mânâncă usturoi – reglează nivelul colesterolului
-Mânâncă mere- acestea conțin pectină – o substanță care reglează nivelul de colesterol
A.