Din cuprinsul articolului
Sfaturi esențiale într-o relație pe care cuplurile le uită adesea. Odată ce oamenii s-au stabilit într-o relație, lucrurile pot cădea într-un fel de rutină. Se formează rutine, atenția care era prezentă la începutul perioadei de curtoazie ar putea fi înlocuită de satisfacția relației în sine și, în cele din urmă, apar tensiuni.
Aceste sfaturi esențiale, dar simple pot părea de bun simț, dar puteți fi surprins de cât de des oamenii uită de importanța lor.
Comunicarea este vitală
Foarte puțini dintre noi suntem capabili să ne citim mintea celuilalt, deci este important să exprimăm lucruri care ne afectează, fie că sunt pozitive sau negative. Micile comportamente care ne deranjează pot deveni mai deranjante în timp, deci este bine să le abordăm devreme, înainte ca iritarea să se acumuleze până la furie. În mod similar, greșelile de comunicare pot duce la unele argumente destul de urâte, așa că, dacă nu sunteți sigur cu privire la ceva, încercați să discutați-l cu calm, astfel încât să puteți rezolva lucrurile: este posibil să fi auzit greșit sau să fi citit greșit ceea ce a spus / a făcut partenerul dvs. și l-ați luat complet din context, deci clarificați-vă înainte de a vă speria de orice. Chiar dacă este posibil să simțim că ne cunoaștem bine partenerii după ce am fost alături de ei de câțiva ani, amintiți-vă că toți creștem și ne schimbăm în timp, iar metodele de comunicare trebuie să se schimbe împreună cu noi, după cum este necesar.
Nu aparțineți unul ceilulat
Fiți conștienți de fiecare lucru minunat pe care îl face partenerul pentru dvs. și exprimați-vă recunoștința ori de câte ori este posibil. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca să le mulțumești pentru spălarea vaselor după ce ai luat masa sau să le spui cât de mult înseamnă pentru tine că îți prepară cafeaua / ceaiul exact așa cum îți place. Se vor simți apreciați pentru dragostea și bunătatea pe care ți-o arată și îți vor exprima la rândul lor aprecierea, astfel încât nimeni nu simte vreodată că acțiunile lor nu sunt recunoscute.
Respectați-vă reciproc nevoia de a petrce timpul singuri
Petrecerea timpului împreună este important, dar la fel de important (dacă nu mai mult) este și capacitatea de a petrece timpul singur. Prea mult timp petrecut împreună vă poate face să vă iritați, mai ales dacă simțiți că spațiul personal este mereu invadat. Timpul petrecut singur este necesar pentru reflecție personală, creștere, meditație sau chiar doar contemplare liniștită. Amintiți-vă că absența face ca inima să devină mai plăcută și veți aprecia mult mai mult partenerul dvs. după ce aveți un spațiu departe de ei. Dacă locuiți împreună, ar putea fi o idee bună să aveți spații personale în care vă puteți retrage: fie birouri individuale, fie un atelier de garaj pentru o persoană și o bibliotecă de mansardă pentru alta, etc.
Nu te pierde pe sine
Este inevitabil ca, odată ce starea de confort se instalează în relație, anumite modele comportamentale să se schimbe. S-ar putea să nu vă mai petreceți o oră pregătindu-vă înainte de cină pentru a vă asigura că părul dumneavoastră este perfect. S-ar putea să nu vă mai deranjeze că partenerul poartă două zile consecutiv aceeași pereche de pantaloni. Este absolut normal. Însă trebuie să aveți grijă ca atunci când se atinge nivelul maxim de confort în cuplu, să nu uitați să aveți grijă de igiena personală.
Încercați să vă mențineți o serie de obiceiuri de dinainte de relație și cu siguranță partenerul va depune mereu un efort să vă asigure că meritați tot ce este mai bun.
Alte sfaturi esențiale: Admite când ai greșit (Sau când partenerul are dreptate)
Acest lucru poate fi dificil pentru unii oameni, dar este cu adevărat important. Dacă descoperi că te-ai înșelat în legătură cu o problemă, o informație, stăpânește-te: vei câștiga aprecierea și respectul partenerului tău dacă o faci și, dacă nu, doar te dovedești să fi imatur. În plus, dacă ați discutat despre ceva și partenerul dvs. se dovedește a fi avut dreptate, recunoașteți acest fapt: este posibil să fi fost plini de îndoială de sine, iar recunoașterea conștientizării sau cunoștințelor lor poate spori stima de sine exponențial.
Ai încredere în partenerul tău
A avea încredere și credință în altă persoană poate fi dificil, mai ales dacă ați fost rănit de alții în trecut. Dacă ați fost înșelat sau trădat de un alt partener, s-ar putea să vă faceți griji că același lucru se va întâmpla și în relația actuală, iar acest lucru vă poate determina să vă imaginați lucruri sau să vă acuzați partenerul fără justă cauză. Dacă descoperiți că propriile insecurități vă otrăvesc parteneriatul, discutați cu partenerul și luați în considerare terapia: dacă o persoană v-a rănit, nu înseamnă că toată lumea va face la fel.
Lasă trecutul în trecut
Dacă treceți împreună printr-o situație dificilă și reușiți să găsiți o soluție pozitivă, treceți peste acea problemă și folosiți experința ca pe o oportunitatea de a învăța și de a crește. Nu aduceți în discuția problema respectivă ori de câte ori aveți un schimb de argumente, pentru a încerca să vă faceți partenerul vinovat și să presupuneți că o dată ce s-a întâmplat un lucru, așa va fi mereu. Ce a trecut, a trecut și lăsați loc doar lucrurilor frumoase.
Obiectivele reciproce sunt importante
Este minunat să aveți un obiectiv sau un proiect la care lucrați amândoi împreună, deoarece acest lucru vă poate afecta pozitiv multe aspecte din viață, în afara relației voastre. S-ar putea să lucrați la o piesă de artă, să economisiți pentru o călătorie, să construiți o cabană sau chiar să vă îngrijiți grădina. Determinați-vă punctele forte pentru proiect, astfel încât să lucrați în armonie și construiți ceva uimitor de care să fiți mândru că l-ați realizat în echipă.
Țineți cont de aceste sfaturi esențiale pentru o relație armonioasă și de lungă durată.