Categories: Stil de viaţă

Sfaturi de la psiholog pentru o relație sănătoasă. Pași esențiali pentru o relație de cuplu puternică

Sfaturi de la psiholog pentru o relație sănătoasă. O relație bună se construiește greu, necesită timp, răbdare, efort permanent, încredere, empatie, dragoste, credință. Și tocmai pentru că suntem ființe diferite, este de cele mai multe ori extrem de greu să avem grijă de relațiile în care suntem.

Relațiile definesc o mare parte a vieții noastre și, potrivit Dr. Kamna Chibber, „relațiile sunt cheia vieții și nu există nici un substitut pentru o relație bună”.

Dar, de multe ori, din cauza stresului crescut și a diverselor alte motive ce țin de persoanlitatea fiecăruia dintre parteneri sau de factori externi, o relație are parte de urcușuri și coborâșuri, din când în când.

Sfaturi de la psiholog pentru o relație sănătoasă

Iată sfaturi pe care Kamna Chibber, psiholog clinician, Fortis Healthcare, le-ar sugera pentru o relație excelentă, fără probleme:

1. Comunicare bună: Comunicarea bună este vitală pentru fiecare relație. Nu există nimic pe care o comunicare bună să nu poată rezolva. Nu există absolut niciun substitut pentru o bună comunicare pentru o relație bună.

2. Ascultarea: Ascultarea celuilalt face mult mai mult decât crezi. Aceasta este o problemă care există în majoritatea cuplurilor din zilele noastre, pe care nimeni nu este pregătit să o recunoască. Ascultarea îmbunătățește înțelegerea și ajută la aducerea unei soluții mai bune și la evitarea neînțelegerilor.

3. Înțelegerea perspectivei celeilalte persoane: A vedea situația din perspectiva celeilalte persoane într-adevăr ajută la găsirea de soluții la majoritatea problemelor. O face pe cealaltă persoană să se simtă înțeleasă și face conversația mai puțin părtinitoare.

4. Cu cât împărtășiți mai puțin lucruri unul cu celălalt, cu atât aveți mai puțină încredere în partenerul dvs.: Împărtășindu-vă gândurile, unde vă aflați de zi cu zi din când în când, problemele dvs. sunt foarte importante, deoarece sunt direct legate de încredere, iar încrederea este un factor important într-un relatie buna.

5. Fii primul care începe o conversație: Nu te jena să fii primul care întrerupe o conversație dacă există o problemă. Dă-i drumul, sună-l și ai o confruntare reciprocă. Numai că va rezolva lucrurile mai devreme.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

6 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

26 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

46 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: