Categories: Ştiri sănătate

Sfaturi de la medic pentru un somn liniștit, pe caniculă. Medicul Ioan Bulescu: „Ar trebui să avem grijă la temperatura din dormitor”

Sfaturi esențiale pentru un somn linistitor, vara, când temperatura depășește 40 de grade C: „Problema este cu temperatura ridicată din dormitor” spune medicul Ioan Bulescu.

Se pare că devine din ce în ce mai greu să adormi când nopțile sunt caniculare. Dacă temperatura din cameră nu este potrivită, oammenii De fapt, se spune că temperatura dormitorului afectează în mod direct calitatea somnului și starea de veghe. Care este temperatura optimă pentru dormit?

Într-o intervenție pentru Antena 3, medicul Ioan Burlescu  spune că „expunerea la lumina zilei într-adevăr ne face să adormim mai greu sau să nu putem adormi. Lucrul ăsta se întâmplă, în mod uzual, vara, când noaptea e mai scurtă, ziua e mai lungă, și atunci e lumină mai mult timp. Și sigur că tranziția asta, deși lentă, poate uneori să ne modifice programul de somn.

Pe de altă parte, problema, în momentul ăsta, este cu temperaturile, pentru că în mod normal, pentru a avea un somn bun, somn de calitate, ar trebui venim la o temperatură de până în 25 de grade Celsius, lucru care acum, când sunt 40 de grade afară și se încălzește casa peste zi, poate să fie ceva mai greu de de atins.

Există date științifice conform cărora temperatura din camera în care dormim poate promova o igiena sănătoasă a somnului. O astfel de temperatură nu numai că vă ajută să vă relaxați, ci permite corpului să se odihnească și să se refacă după o zi agitată.

Care este temperatura optima noaptea în nopțile caniculare

În urma chestionării mai multor experți în somn, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună temperatură pentru somn epoate varia între 17 și 25 °C.

„Căldura este unul din motivele care ne face să ne trezim foarte des. Organismul nostru încearcă să facă așa numita termoreglare, mai ales pe timpul nopții. Pe timpul somnului, scade oricum temperatura corpului, ca un mecanism fiziologic. Pe de altă parte, dacă în camera de somn este foarte cald, lucrul ăsta interferă cu felul în care poate organismul nostru să realizeze termoreglare.

Ar trebui să avem grijă la temperatura din camera de somn, să încercăm să ventilăm cât mai bine camera și să menținem o temperatură, după cum am zis, sub 25° ideal, chiar mai scăzută. Să utilizăm așternuturi din materiale naturale, care să permită o ventilație normală și să nu ne încălzească suplimentar și, de ce nu, să ne hidratăm foarte bine în timpul zilei, pentru a permite organismului termoreglare„, mai spune medicul Ioan Bulescu, specialist ORL cu competențe în somnologie, a explicat, la Antena 3 CNN

Sursa foto: RETETE SI VEDETE

Așternutul și hidratarea din timpul zilei sunt alți factori importanți care vor determina un somn liniștit.

Așadar, folosiți bumbac sau in pentru lenjeria de pat. Fibrele naturale sunt respirabile și absorb bine umiditatea. Același lucru este valabil și pentru cămășile de noapte și alte pijamale. Mătasea este deosebit de plăcută pentru sezonul cald, oferind o senzație plăcută de răcoare pe piele.

Aportul inadecvat de lichide încetinește procesul digestiv, dar poate duce și la alte simptome, cum ar fi gura uscată, urină mai închisă la culoare decât de obicei, oboseală, somnolență, dureri de cap, confuzie și amețeli.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

4 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

34 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: