Din cuprinsul articolului
Sfaturi de la experți! Vasele de sânge joacă un rol foarte important în organism. Ei transportă nutrienți și oxigen din inimă către alte organe. În unele cazuri, vasele de sânge se blochează, ceea ce este punctul de plecare al multor boli cardiovasculare. 40% dintre ele sunt cauzate de boli coronariene.
Cardiologii precizează că principalele cauze ale acestor boli sunt modul de alimentație și lipsa activității fizice. Experții au identificat câteva alimente sănătoase care reduc riscul unor astfel de boli și susțin sănătatea vaselor de sânge.
Avocado
Avocado este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale. În mod natural, consumul său ajută la desfundarea vaselor de sânge. În plus, consumul zilnic de avocado scade colesterolul rău cu 11 până la 22%. Avocado este disponibil pe tot parcursul anului, așa că le puteți cumpăra oricând.
Brocoli
Broccoli conține multă vitamina K, care previne coagularea sângelui. Fibrele din broccoli scad tensiunea arterială și colesterolul. De asemenea, sunt disponibile pe tot parcursul anului în marile magazine alimentare, iar dacă preferați producția locală, căutați-le la începutul lunii septembrie.
Citrice
Citricele sunt bogate în pectină, care curăță vasele de sânge și scade colesterolul rău. Citricele sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului.
Cafea
Cercetătorii australieni au descoperit că cafeaua reduce riscul de boli de inimă cu 20%. Este bogat în antioxidanți și acid clorogenic, care previne problemele cardiace.
Mere
Medicii susțin că consumul unui măr pe zi reduce colesterolul rău cu cel puțin 40%. Antioxidanții din mere au capacitatea de a preveni întărirea vaselor de sânge. Merele sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului.
Spanac
O porție de spanac pe zi vă poate proteja de bolile de inimă cauzate de ateroscleroză sau de vasele de sânge înfundate. Spanacul este disponibil pe piață din ianuarie – mai și septembrie – decembrie.
Peşte
Somonul, tonul, macroul și sardinele sunt bogate în grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3, care desfundă vasele de sânge și previn tromboza. Aveți grijă și consumați numai pește proaspăt.
Nuci
Nucile și migdalele sunt deosebit de bune pentru inimă. Sunt bogate în fibre, proteine, acid alfa-linoleic, vitamina E și grăsimi mononesaturate.
Pepene
Aminoacizii din pepene verde desfundă vasele de sânge și scad tensiunea arterială. Experții notează că desfundarea și curățarea vaselor de sânge necesită timp, dar consumul alimentelor de mai sus accelerează acest proces. Articolul este informativ, dacă aveți întrebări pe această temă, consultați un specialist.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…