Din cuprinsul articolului
Sfatul specialiștilor: o bere pe zi, îți îmbunătățește sănătatea și longevitatea.
Ca și vinul, berea poate avea beneficii pentru sănătate atunci când este consumată cu moderație. Berele fără alcool au devenit extrem de populare în ultima perioadă, dar sunt aceste băuturi și sănătoase?
Într-un studiu pilot, cercetătorii din Journal of Agricultural and Food Chemistry din ACS raportează că, în comparație cu microbiomul lor înainte de încercare, bărbații care au băut zilnic fie o bere alcoolică, fie nealcoolică au avut un set mai divers de microbi intestinali, ceea ce poate reduce risc pentru unele boli.
Trilioane de microorganisme căptușesc tractul gastrointestinal uman, având un impact direct asupra bunăstării gazdei lor. Studiile au arătat că atunci când sunt prezente mai multe tipuri de bacterii, oamenii tind să aibă șanse mai mici de a dezvolta boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Iar berea conține compuși, cum ar fi polifenolii, precum și microorganisme din fermentația ei, care ar putea afecta varietatea de microbi din intestinul uman.
Un studiu „încrucișat” publicat anterior a arătat că atunci când atât bărbații, cât și femeile au consumat bere fără alcool timp de 30 de zile, diversitatea microbiomului lor intestinal a crescut. Mulți dintre acești oameni au fost, de asemenea, într-un al doilea grup care a băut o versiune alcoolică a berii și nu a avut același efect.
Puține alte studii clinice au testat această problemă, așa că Ana Faria și colegii au vrut să vadă dacă vor găsi rezultate similare cu bărbații într-un alt tip de studiu – un design de studiu paralel, randomizat – cu două grupuri separate de participanți.
În acest studiu dublu-orb, 19 bărbați sănătoși au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri care au băut 310 grame de lichide de bere alcoolică sau nealcoolică la cină timp de 4 săptămâni. Cercetătorii au descoperit că greutatea participanților, indicele de masă corporală și markerii serici pentru sănătatea inimii și metabolismul nu s-au schimbat în timpul studiului. Dar la sfârșitul perioadei de 4 săptămâni, ambele grupuri au avut o diversitate bacteriană mai mare în microbiomul intestinal și niveluri mai ridicate de fosfatază alcalină fecală, indicând o îmbunătățire a sănătății intestinale.
Cercetătorii sugerează că aceste rezultate ar putea diferi de cele ale studiului anterior din cauza diferitelor modele ale studiilor și pentru că participanții trăiau în comunități diferite, anunță thebrighterside.news.
Însă, pe baza acestui studiu pilot, cercetătorii spun că consumul unei sticle de bere, indiferent de conținutul ei de alcool, poate fi benefic pentru microbiomul intestinal și sănătatea intestinală a bărbaților.
Cu toate acestea, ei adaugă că, deoarece cel mai sigur nivel de consum de alcool nu este niciunul, berea fără alcool poate fi alegerea mai sănătoasă.
Dacă nu bei alcool, nu ratezi, nu este recomandat să începi. Alte efecte negative ale alcoolului includ riscul de cancer, boli hepatice, pancreatită, accidente, violență și sinucidere.
Există modalități mai bune de a reduce riscul de boli de inimă, cum ar fi exercițiile fizice, o dietă echilibrată și renunțarea la fumat. Toate acestea oferă beneficii fără riscurile suplimentare pe care le prezintă alcoolul. Pe de altă parte, dacă bei o cantitate mică de alcool ocazional, nu este neapărat dăunător. Cheia este moderația.
Există excepții, motiv pentru care este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de mult alcool consumați. Există oameni care trebuie să se abțină de la alcool deoarece le poate agrava starea. Amestecarea alcoolului cu anumite medicamente poate duce, de asemenea, la reacții adverse dăunătoare.
Dacă bei alcool, limitează-te la cel mult:
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…