Pentru cei dintre voi care cred că aceea de sus este imaginea unui mic dejun complet, avem ceva veşti. Nu este! Acel mic dejun nu te ajută deloc să rezişti până la pauza de prânz de la serviciu. Iată cum trebuie să arate un mic dejun complet
Totul ţine de chimie, reacţii chimice între alimente şi ce ar trebui să mâncâm ca să ne simţim sătuli şi să putem mânca cu regularitate 3 mese pe zi.
De asemenea, mai sunt şi cerealele, care au devenit un stereotip al micului dejun. Trebuie să avem grijă ce fel de cereale mâncâm şi la cantitatea de zahăr ascunsă. Cu cât sunt mai colorate şi atractive, cu atât sunt mai dăunătoare şi te vor face mai înfometat mai încolo.
Micul dejun complet trebuie să fie compus din două părţi, conform nutriţioniştilor, carbohidraţi şi proteine.
Carbohidraţii
Trebuie să mâncăm alimente compuse din amidon şi zahăr precum pâine cu seminţe integrale, fructe şi legume. O dată digerate carbohidraţii de mai sus se transformă în glucoză, denumit combustibilul organismului. Glucoza este benzina pe care merge creierul. Creierul nostru funcţionează pe aproape 120 de grame de glucoză, ceea ce înseamnă 60% din cantitatea de glucotză zilnică.
Sunt 2 tipuri de carbohidraţi – simpli şi complecsi. Cei complecsi se tranformă în glucoză mult mai greu şi astfel te simţi sătul mult mai mult timp. Cei simpli sunt consumţi imediat. Cu cât mâncâm mai mulţi carbohidraţi complecşi, precum fructe şi legume şi mai puţini carbohidraţi simpli, care se găsesc în dulciuri, vom fi mai puţin tentaţi să mâncâm peste limită mai târziu, din cauza foamei.
Ar trebuie astfel să mânânci fructe, legume, iaurt şi pâine cu seminţe integrale.
Proteine
Proteinele îţi hrănesc muşchii şi te ţin sătul o perioadă mai lungă de timp. Proteinele consumate sunt folosite pentru repararea ţesutului muscular şi energie. Proteinele ajută creierul să elibereze dopamină, hormonul care ne face să ne simţim împliniţi.
Ar trebui să mânânci – ouă cu moderaţie, şuncă de curcan, iaurt grecesc.
De asemenea, trebuie să consumi în moderaţie suc de portocale şi să citeşti eticheta deoarece are foarte mult zahăr adăugat şi cafea, deoarece te poate face agitat.
A.
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…