Din cuprinsul articolului
Fierul este un mineral esențial pentru organism. Acesta este implicat în alimentarea cu oxigen a întregului organism. În lipsa acestuia apare anemia, o afecțiune care poate fi însoțită de multe simptome neplăcute, precum slăbiciunea și oboseala excesivă.
Pentru a trata anemia este important să aducem un aport mai mare de fier în organism. Alimentația este un element esențial pentru a reuși acest lucru, însă suplimentele pot fi, de asemenea, recomandate de medic.
Alături de alimentație, se pare, modul de pregătire poate contribui la absorbția fierului în organism.
Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie o metodă eficientă pentru combaterea anemiei.
„Cum scăpăm de anemie?
Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță…gătită înăbușit. Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:
Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sînge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită. Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!”, dezvăluie nutriționist pe o rețea de socializare.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…