Din cuprinsul articolului
Fierul este un mineral esențial pentru organism. Acesta este implicat în alimentarea cu oxigen a întregului organism. În lipsa acestuia apare anemia, o afecțiune care poate fi însoțită de multe simptome neplăcute, precum slăbiciunea și oboseala excesivă.
Pentru a trata anemia este important să aducem un aport mai mare de fier în organism. Alimentația este un element esențial pentru a reuși acest lucru, însă suplimentele pot fi, de asemenea, recomandate de medic.
Alături de alimentație, se pare, modul de pregătire poate contribui la absorbția fierului în organism.
Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie o metodă eficientă pentru combaterea anemiei.
„Cum scăpăm de anemie?
Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță…gătită înăbușit. Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:
Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sînge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită. Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!”, dezvăluie nutriționist pe o rețea de socializare.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…