Din cuprinsul articolului
Alimente bune pentru inimă. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces peste tot în lume, inclusiv în România. Potrivit statisticilor, aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune arterială, o boală care predispune la infarct și accident vasculare cerebral.
Din fericire, acest tip de afecțiuni pot fi prevenite sau ameliorate prin intermediul alimentației. Conf.univ.dr. Luminița Iliuță, medic primar cardiolog a făcut topul celor mai bune și celor mai rele alimente pentru inimă.
”Legumele, fructele (inclusiv cele oleaginoase – semințele), lactatele și brânzeturile degresate sunt benefice;
Alimentele tip fast food, grăsimile animale (carnea de porc/miel/oaie, untul smântâna, brânzeturile grase, mezelurile, organele) sunt de evitat.”
De asemenea, medicul cardiolog a explicat și ce trebuie să facă o persoană diagnosticată cu hipertensiune arterială.
”Hipertensiunea arterială reprezintă o afecțiune cardiovasculară caracterizată prin creșterea presiunii sub care circulă sângele în arterele organismului. Se consideră hipertensiune arteriala creșterea presiunii maxime peste 140 și minime peste 90 mmHg. Stresul, consumul excesiv de sare, obezitatea, anumite afecțiuni renale sau endocrine pot favoriza apariția hipertensiunii,” a spus conf. dr. Iliuță.
De ce reguli trebuie să țină cont o persoană diagnosticată cu hipertensiune arterială?
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…