Din cuprinsul articolului
Sfat pentru gravide: Femeile însărcinate sunt sfătuite să evite lumina artificială cu trei ore înainte de culcare.
În încercarea de a reduce riscul de a dezvolta diabet gestațional, femeile însărcinate sunt sfătuite să stea departe de lumina artificială noaptea târziu, inclusiv lumina de la telefoanele mobile și dispozitivele electronice.
Femeile însărcinate ar trebui să stea departe de lumina artificială la culcare, pentru a-și reduce riscul de a dezvolta diabet gestațional, au arătat noi cercetări.
Cinci din 100 de femei din Marea Britanie sunt afectate de această afecțiune, conform Colegiului Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor și poate duce la complicații și probleme de sănătate pentru copilul lor nenăscut.
Cercetările publicate în American Journal of Obstetrics and Gynecology Maternal Fetal Medicine au arătat legătura dintre femeile care sunt expuse la niveluri mai mari de lumină în cele trei ore înainte de somn și riscul crescut de a dezvolta diabet în timpul sarcinii.
Oamenii de știință cred că expunerea la lumină pe timp de noapte suprimă nivelul unui hormon numit melatonină, care perturbă ceasul intern al corpului și, prin urmare, are un impact asupra diferitelor procese metabolice, cum ar fi reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Aceștia sugerează că, dacă femeile sunt capabile să diminueze lumina artificială, ar putea exista un beneficiu pentru sănătatea lor și asta dacă copilul lor.
Dr Minjee Kim, care a condus studiul la Universitatea Northwestern, din Illinois, SUA, și echipa sa au lucrat cu 714 femei, care erau în al doilea trimestru de sarcină și purtau senzori de lumină în jurul încheieturilor și țineau jurnalele de somn.
Rezultatele arată că 16 dintre cele 247 de femei care au petrecut doar aproximativ 1,7 ore în lumină slabă au dezvoltat diabet gestațional, comparativ cu 12 dintre cele care au petrecut aproximativ 2,2 ore în lumină slabă și trei dintre cele care au petrecut aproximativ 2,6 ore în lumină slabă.
„Femeile care au petrecut cel mai puțin timp în lumină slabă au avut șanse de cinci ori mai mari de a dezvolta diabet gestațional în comparație cu cele care au petrecut cel mai mult timp în lumină slabă”, a spus dr. Kim.
Cercetătorii spun că legătura a fost evidentă chiar și atunci când au luat în considerare factori precum vârsta, calitatea și durata somnului, indicele de masă corporală și cât de multă lumină au fost expuși participanții în timpul zilei.
Femeiele însărcinate sunt sfătuite să diminueze lumina „începând cu trei ore înainte de culcare”. Ele ar trebui, de asemenea, să evite lumina de la telefoanele mobile și alte dispozitive electronice, în această perioadă.
„Încercați să le lăsați deoparte dacă este posibil, dar dacă nu, cel puțin încercați să diminuați ecranul sau să le puneți în modul de noapte”, a spus Dr. Kim.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…