Din cuprinsul articolului
Fruct de vară pentru sânge și ficat. Un medic endogcrinolog spune că un fruct delicios de vară ajută la normalizarea tensiunii arteriale, susține funcția ficatului și protejează împotriva unor forme de cancer.
De ce este util să mănânci caise? Potrivit Dr. Angela Tolmasova: „compoziția acestor fructe se caracterizează printr-o saturație surprinzător de mare a diferitelor substanțe utile, antioxidanți, oligoelemente și vitamine. Deținând un set bogat de nutrienți valoroși, caisele sunt foarte utile pentru prevenirea cancerului, a bolilor cardiace și hepatice”.
„Caisele conțin mulți pigmenți organici naturali, cum ar fi carotenoide, flavonoide și fenoli. Ele susțin imunitatea și protejează împotriva unor forme de cancer. În plus, datorită antioxidanților, caisele sunt utile pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a bolilor hepatice”, spune dr. Tolmasova.
Specialistul adauga ca fibra de caise este un remediu natural eficient pentru imbunatatirea motilitatii intestinale si prevenirea constipatiei. Un alt avantaj important al acestor fructe este capacitatea lor de a îmbunătăți metabolismul electrolitic și echilibrul apei din organism, ceea ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Potasiul, ca electrolit, joacă un rol cheie în sănătatea unei inimi sănătoase și reglează metabolismul celular. Dacă există o deficiență a acestui element, celulele pur și simplu nu pot „elibera” alte substanțe – vitamine, minerale, hormoni, proteine etc.
Prin urmare, caisele sunt utilizate pe scară largă pentru prevenirea și tratamentul bolilor sistemului cardiovascular, normalizarea aportului de sânge, reducerea edemului și menținerea tonusului miocardic.
Dr. Tolmasova: „Caisele uscate sunt surse de fitoestrogeni, necesari în perioada menopauzei”. De asemenea, medicul a sfătuit consumul acestui fruct pentru a îmbunătăți starea pielii și a ochilor – acest lucru se datorează saturației cu vitamina A, care este conținută în cantități mari în caise. Mai mult, uleiul de sâmburi de caise a prezentat și o activitate antiischemică ridicată: ajută la reducerea cantității de substanțe din sânge care „lipesc” trombocitele și formează cheaguri de sânge. Pectina și celuloza, în care este bogată caisa, sunt enterosorbanți naturali.
Trecând prin sistemul digestiv, acestea adsorb poluanții toxici și îi îndepărtează din organism în mod natural. De asemenea, pectina de caise și celuloza sunt substanțe naturale care stimulează ușor motilitatea intestinală, ajutând la ameliorarea constipației și ameliorarea „intestinelor leneșe”.
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…