Din cuprinsul articolului
Seva de mesteacăn este bogată în betulină, în glucoză și fructoză (care îi conferă un gust ușor dulce), aminoacizi, derivați terpenici, vitamine și o serie întreagă de minerale valoroase: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu și fier.
Există perioade optime (lună în creștere) și tehnici specifice de recoltare și depozitare. Dacă acestea nu sunt respectate, seva se degradează, iar efectul terapeutic este compromis. De asemenea, recoltarea sevei trebuie făcută doar în anumite cantități, pentru a nu distruge arborele, explică medichub.ro.
Seva de mesteacăn tonifică organismul şi favorizează combaterea calculilor renali, elimină acidul uric depus pe articulații și este, de asemenea, util în caz de eczeme, cistite, reumatism, inflamaţii.
Se recomandă administrarea a 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 1 lună, în cazul adulţilor. Pentru copiii de peste 10 ani, este indicată pentru aceeaşi frecvenţă şi perioadă doza de 1 ml.
Ca să beneficiezi de calităţile mesteacănului ţine cura cu sevă 3 săptămâni. Curele sunt benefice primăvara şi toamna, când organismul are nevoie de detoxificare şi la nivelul articulaţiilor, potrivit Click! Sănătate.
Seva de mesteacăn nu are contraindicații și este potrivită pentru toate persoanele.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…