Din cuprinsul articolului
”Îmi e sete tot timpul”. Este normal să vă fie sete după ce mâncați alimente picante sau faceți exerciții fizice intense, mai ales când este cald. Cu toate acestea, uneori setea este mai puternică decât de obicei și persistă după ce bei apă.
Este posibil să vă confrutnați și cu vedere încețoșată și oboseală. Acestea sunt simptome de sete excesivă, care pot semnala o afecțiune medicală subiacentă gravă.
Cauzele pot include:
Setea excesivă frecventă sau setea care nu poate fi potolită poate fi un simptom ale unor afecțiuni medicale grave, cum ar fi:
Pentru a ajuta la stabilirea cauzei care provoacă sete excesivă, medicul va solicita un istoric medical complet, inclusiv orice afecțiuni diagnosticate anterior. Fiți pregătit să enumerați toate medicamentele și suplimentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală.
Unele întrebări care vi se pot pune includ:
Pe lângă examinarea fizică, medicul poate recomanda analize de sânge și urină pentru a ajuta la stabilirea unui diagnostic. Aceste teste pot include:
În funcție de rezultatele testelor, medicul vă poate trimite la un specialist. Tratamentul va depinde de diagnostic.
Pentru a rămâne sănătos, trebuie să beți lichide în mod regulat pe tot parcursul zilei. Puteți crește aportul de apă mâncând alimente bogate în apă, cum ar fi:
O modalitate bună de a ști dacă consumați suficiente lichide este să vă verificați urina. Dacă este deschisă la culoare, cantitatea e normală și nu are un miros puternic, probabil că beți destule lichide.
Fiecare organ, țesut și celulă din corp are nevoie de apă. Apa ajută organismul să:
Trebuie să creșteți aportul de lichide atunci când:
Când încercați să vă potoliși setea excesivă, este posibil să beți prea multe lichide. Un aport de apă mai mare decât reușiți să eliminați se numește suprahidratare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când beți cantități prea mari de lichide pentru a compensa pierderea lor. Poate apărea și dacă aveți tulburări la rinichi, ficat sau inimă.
Suprahidratarea poate cauza un nivel scăzut de sodiu din sânge, care ar putea duce la confuzie și convulsii, mai ales dacă se dezvoltă rapid.
Setea este modul în care corpul vă spune că e în deficit de lichide. În circumstanțe normale, ar trebui să vă puteți potoli setea destul de repede.
Cu toate acestea, dacă dorința de a bea rămâne constantă sau nu dispare după ce beți, poate fi un semn al unei probleme grave de sănătate, mai ales dacă este combinată cu alte simptome. Această dorință constantă de a bea ar putea fi și o problemă psihologică.
Ar trebui să vă consultați cu medicul dacă setea este persistentă, indiferent de câte lichide consumați. De asemenea, dacă aveți vederea încețoșată, simțăiți foame excesivă sau tăieturi sau răni care nu se vindecă, sunteți obosiți și urinați mai mult de 2,5 litri pe zi.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…