Sari la conținut

Setea crescută și nevoia urgentă de a urina pot fi simptome ale acestei BOLI

sete
Sursă foto: Pixabay
Setea excesivă, semn de diabet

Din cuprinsul articolului

Este extrem de important să cunoaștem simptomele unei boli pentru a le identifica atunci când apar. Acest lucru va ajuta un profesionist din domeniul sănătății să dea un diagnostic precis pentru a o combate. Orice tip de afecțiune care este descoperită într-un stadiu incipient are un procent ridicat de a fi contracarată cu succes.

Simptomele sau semnalele pe care le produc multe dintre aceste boli sunt, de exemplu, dureri de cap, greață, oboseală sau slăbiciune, vărsături, amețeli, pierderea în greutate fără motiv, printre altele. Atunci când o persoană prezintă unele simptome și nu cunoaște cauza, trebuie să se prezinte de urgență la un centru medical specializat pentru a face analizele respective.

Există simptome mai puțin frecvente, iar unele dintre ele sunt setea crescută și urinarea frecventă, dar ce boală provoacă aceste semne? Ei bine, este vorba de diabet, o afecțiune cronică, metabolică, cauzată de un nivel foarte ridicat al zahărului din sânge sau al glucozei. Dacă această afecțiune nu este tratată corespunzător, poate fi fatală.

Setea crescută și nevoia constantă de a urina apar pentru că, în cazul diabetului, rinichii nu-și urmează ritmul normal, astfel că glucoza este excretată în urină și elimină lichidele din țesuturi. Acest lucru duce la sete excesivă și, prin urmare, la urinări frecvente.

Diabet

„Diabetul este o boală cronică (pe termen lung) care afectează modul în care organismul dumneavoastră transformă alimentele în energie. Organismul dumneavoastră descompune cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumați în zahăr (numit și glucoză) și îl eliberează în fluxul sanguin. Pancreasul produce un hormon numit insulină, care acționează ca o cheie care permite zahărului din sânge să intre în celulele organismului pentru a fi folosit ca energie”, explică Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

„În cazul diabetului, organismul dumneavoastră nu produce suficientă insulină sau nu poate utiliza în mod corespunzător insulina pe care o produce. Atunci când nu există suficientă insulină sau când celulele nu mai răspund la insulină, rămâne prea mult zahăr în sânge și, în timp, acest lucru poate cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, pierderea vederii și boli de rinichi”, adaugă organizația.

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge sau de glucoză provoacă mai întâi o afecțiune cunoscută clinic sub numele de prediabet. Aceasta este reversibilă, iar tot ce este necesar pentru a o elimina este adoptarea unui stil de viață sănătos pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel