Sari la conținut

Serviciu de urgență pentru persoanele cu deficiențe de auz sau de vorbire

Sursa foto: unsplash.com

În România, sute de persoane care suferă de anumite deficiențe de auz și de vorbire nu pot beneficia în mod complet de serviciile de urgență. Astfel, autoritățile au implementat un număr special conceput pentru aceste persoane.

Numărul de urgență funcționează prin sms, facilitând comunicarea dintre aceste persoane și operatorii serviciilor.

113, numărul de urgență pentru persoanele cu deficiențe de auz și de vorbire

 

Persoanele cu deficiențe de auz sau de vorbire pot cere ajutor în situații de urgență printru un serviciu dedicat, respectiv prin SMS la numărul 113.

Pentru a putea folosi acest serviciu gratuit, persoana în cauză trebuie să se înscrie într-o bază de date prin completarea unui formular pe site-ul sts.ro sau printr-o cerere scrisă adresată Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Astfel, sistemul va identifica în mod automat numărul ca fiind al unei persoane cu deficiențe – după cum a precizat purtătorul de cuvânt al STS, locotenent-colonel Cătălin Chirca.

„Prin serviciul 113, relaționarea cu operatorul STS și dispecerii agențiilor de intervenție se face prin schimburi de mesaje scurte pe numărul de telefon 113, iar dacă apelantul este deja înscris în baza de date, gestionarea urgenței sale se face mult mai rapid și mai eficient, iar acest lucru îi va ajuta pe salvatori se identifice urgența și adresa unde trebuie să ajungă”, a precizat Cătălin Chirca.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel