Din cuprinsul articolului
Bolile de inimă reprezintă o cauză majoră de deces nu doar în România, ci în întreaga lume.
O serie de factori pot contribui la probabilitatea ca o persoană să sufere de această afecțiune posibil fatală. Boala coronariană (CHD) este o sub-secțiune care conține boli care afectează arterele coronare din inimă – căile vitale care aduc sângele la inimă și mențin funcționarea organismului.
Cu toate acestea, acestea se pot bloca. Există o serie de simptome care pot prevesti această boală, numită uneori boală cardiacă ischemică sau boală coronariană. Cu toate acestea, simptomele pot varia foarte mult de la o persoană la alta și, în unele cazuri, este posibil ca o persoană să nu aibă niciunul înainte de a fi diagnosticată.
Dar unul dintre cele mai comune simptome ale bolii este legat de respirație și ar putea să se manifeste într-un mod aparent inofensiv, pe care unii oameni ar putea să nu-l observe. Printre simptomele bolii coronariene se numără scurtarea respirației. Acest simptom ar putea fi confundat cu alte afecțiuni, cum ar fi astmul, sau poate fi chiar respins ca fiind nimic major – sau un rezultat al unei forme fizice precare.
Boala coronariană este cauzată de blocarea arterelor coronare, care poate fi cauzată de o acumulare de substanțe grase. În timp, pereții arterelor se acoperă cu aceste depozite de grăsime – care pot fi cauzate de factori legați de stilul de viață, cum ar fi consumul regulat de cantități excesive de alcool și fumatul.
Celelalte simptome includ:
Există o serie de tratamente posibile care pot fi folosite pentru a lupta împotriva CHD. Datorită faptului că aceasta are unele cauze legate de stilul de viață, se pot folosi modificări ale stilului de viață, cum ar fi exerciții fizice regulate sau renunțarea la fumat. Angioplastia, o intervenție chirurgicală prin care se folosesc baloane și stenturi pentru a lărgi arterele înguste ale inimii este, de asemenea, o posibilitate și există și alte opțiuni invazive, scrie sursa.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…