Din cuprinsul articolului
Semne de cădere nervoasă. Dacă ești stresat și te confrunți cu aceste simptome, s-ar putea să fii pe punctul de a avea o cădere nervoasă. Crizele nervoase trebuie tratate atât medical, cât și psihologic.
O cădere nervoasă poate indica o boală mintală subiacentă și trebuie să discuti imediat cu medicul tău despre asta dacă îți împiedică capacitatea de a-ți trăi viața normală.
„Căderea nervoasă” nu este un termen medical oficial sau o boală mintală, dar toată lumea are o idee despre ce înseamnă expresia. Deși nu există o definiție precisă, ea descrie în general sentimentul de a fi sub atât de mult stres prelungit încât simți că ai ajuns la un punct de rupere.
Discutați cu medicul dumneavoastră despre toate simptomele unei căderi nervoase, astfel încât să puteți obține ajutorul potrivit pentru a face față stresului extrem și a începe să vă simțiți mai bine.
Nu ratați aceste semne de avertizare ale unei crize nervoase:
Pe termen scurt, stresul poate stimula puterea creierului prin eliberarea de hormoni care îmbunătățesc stocarea memoriei și concentrarea. Dar, pe termen lung, însă, stresul cronic face dificilă blocarea distracțiilor externe, ceea ce afectează capacitatea de ate concentra asupra proiectelor de lucru sau a împrejurimilor în timp ce conduci.
În cazuri extreme, cantitățile excesive de cortizol, hormonul stresului, pot duce la pierderea memoriei, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Psychiatry. Stresul poate fi un simptom al unei căderi nervoase.
Dacă mănânci fără să conștientizezi la sfârlitul zilei, există un motiv bun pentru asta. Stresul determină creierul să elibereze hormoni, inclusiv adrenalină, care îți energizează mușchii pentru un răspuns de „luptă sau fugă”. Odată ce adrenalina dispare, cortizolul îi spune organismului să-și umple rezervele de energie pierdute cu alimente.
Problema este că, atunci când ești stresat din motive care nu implică niveluri nebunești de activitate fizică, ești biologic pregătit să mănânci când nu ai nevoie cu adevărat. Alimentele confortabile bogate în grăsimi și zahăr măresc substanțele chimice ale plăcerii din creier pentru a vă păcăli să vă simțiți temporar mai bine, explică el.
Uneori, stresul și anxietatea se pot manifesta prin dureri de stomac și crampe. Dar dacă observai un grup de simptome care includ dureri abdominale, constipație, balonare, gaze și diaree, este posibil să ai sindromul colonului iritabil (IBS), despre care unele cercetări sugerează că este legat de stresul pe termen lung.
IBS ar putea fi declanșat de răspunsul sistemului imunitar la stres, deși cercetătorii încă studiază acest lucru. Dacă bănui că avi IBS, discută cu medicul tău despre opțiunile de alinare fizică și emoțională înainte ca aceasta să contribuie la o cădere nervoasă.
Neglijarea îngrijirii de bază de sine este un semn clar de suferință psihică gravă. Dacă sari complet peste practicile de igienă de bază, cum ar fi dușul sau spălatul pe dinți, sau să nu-ți mai pasă de lucrurile pe care obișnuiai să le faci, cum ar fi stilul tău vestimentar sau machiajul, poate semnala că ai un episod de depresie sau o cădere emoțională.
Stresul taxează mintea și corpul, ducând la oboseală și apatie, ceea ce poate provoca o pierdere a fericirii sau lipsa motivației pentru activitățile de care obișnuiai să te bucuri.
Insomnia cronică merge mână în mână cu stresul cronic și ar putea fi un semn de avertizare al unei căderi nervoase. Stresul duce la anxietate, ceea ce face ca tu să nu te poți relaxa, ceea ce face dificil să adormi și să rămâi adormit.
Asta înseamnă că nu ai parte de odihna de care corpul tău are nevoie pentru a se recupera de la stres, ceea ce duce apoi la mai multe simptome de oboseală și stres, provocând un cerc vicios de stres și probleme de somn.
Uneori se întâmplă să privești o persoană și să-ți spui în sinea ta „Acea persoană pare deprimată”. Iar asta se întâmplă deoarece comunicăm foarte mult prin postură și gesturi non-verbale, inclusiv prin starea noastră mentală.
Atunci când oamenii adoptă o „poziție de protecție”, brațele încrucișate, aplecate, privind în jos sau cu fața în depărtare, arată că se simt foarte stresați și defensivi, potrivit The Healty.
Acesta poate deveni un cerc vicios, cu stresul care te face să te simți și să arăți defensiv, iar apoi postura ta ținând oamenii departe, ceea ce te face să te simți mai supărat.
Ter simți în mod constant îngrijorat de ceva, dar nu știi exact ce. Stresul copleșitor poate elimina grijile normale disproporționat, declanșând o cădere nervoasă. Persoanele aflate sub mult stres interpretează adesea lucrurile benigne ca negative, făcându-i să se simtă în mod constant îngrijorați chiar și atunci când nu există o cauză evidentă pentru asta.
Acest sentiment provine dintr-o pierdere a controlului și un sentiment de lipsă de speranță. Oamenii care se îndreaptă spre o criză nervoasă și-au pierdut încrederea că vor fi bine.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…