Sari la conținut

Semnele la care elevii trebuie ținuți acasă. Medic ATI. „Părintele trebuie să știe că…”

Elevi cu mască

Semnele la care elevii trebuie ținuți acasă. Medic ATI. „Părintele trebuie să știe că…”

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat pe larg, pentru Antena 3, care sunt priemle semne pe care părinții trebuie să le ia în considerarea, în ceea ce privește reținerea copiilor acasă.

Semnele la care elevii trebuie ținuți acasă. Medic ATI. „Părintele trebuie să știe că…”

„Părinţii au o mare responsabilitate. Pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă. Și, în momentul în care părinţii văd că apare la copil

  • febră,
  • simptome de viroză respiratorie,
  • tuse,
  • cefalee,
  • stare generală alterată,

acesta să nu mai meargă în colectivitate”, a declarat Radu Țincu.

Semnele la care elevii trebuie ținuți în casă. Responsabilitatea revine părintelui

Medicul a ținutsă sublinieze că o singură regulă încălcată poate duce la închiderea şcolilor în această pandemie de coronavirus. Prin urmare, părinții trebuie să îi țină pe copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie. În caz contrar, clasa, sau chiar şcoala, s-ar transforma în focar de infecţie sau ar exista o nouă explozie a cazurilor COVID-19.

„Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă. Pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă.

Trebuie găsite soluţii pentru distanţarea fizică, mai ales în şcolile supraaglomerate, ca cei mici să nu fie în contact foarte apropiat. Clase mai mici, sensuri unidirecţionale în unităţile de învăţământ, ca elevii care vin să nu se întâlnească cu cei care pleacă”, a mai spus medicul.

Dr. Radu Țincu: Din fericire, copiii nu fac forme grave de COVID-19

Întrebat cât de grav poate fi dacă elevii se îmbolnăvesc de COVID, medicul a spus că ei nu fac de obicei forme severe ale bolii, însă există, totuşi, şi unele situaţii din acestea.

„Un caz de COVID-19 confirmat într-o clasă poate pune în pericol întreaga clasă, dacă el nu este identificat la timp. Din fericire, copiii nu fac forme grave de COVID-19. Mulţi dintre ei sunt chiar asimptomatici, dar, din nefericire, reprezintă un vector important de transmitere către grupele vulnerabile – bunici, părinţi.

Dar copiii pot face acele forme inflamatorii post-COVID, care pot apărea până la 3-4 săptămâni după vindecare şi care poate cuprinde mai multe organe. De aceea, e important ca un copil care a avut COVID să fie în continuare monitorizat la domiciliu sau prin medicul pediatru„, a mai spus dr. Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel