Semnele de toxiinfecție alimentară pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Poți face o toxiinfecție alimentară de la aproape orice, dar „vinovații” obișnuiți includ carne crudă sau veche, fructe crude și legume care nu au fost spălate bine, lapte nepasteurizat și orice a rămas la rămas în afara frigiderului pentru perioade îndelungate de timp.

Se estimează că 48 de milioane de oameni se îmbolnăvesc de intoxicație alimentară în fiecare an, potrivit CDC.

Iată cum să recunoaștem cele mai frecvente simptome de toxiinfecție alimentară.

Semne de toxiinfecție alimentară: 1. Transpiraţie

Spre deosebire de credința populară, toxiinfecția alimentară nu vă trimite imediat la baie după ce ați consumat alimente contaminate. Cu toate acestea, o transpirație bruscă poate fi unul dintre semnele de avertizare timpurie ale intoxicațiilor alimentare și un indiciu că lucrurile sunt pe cale să se agraveze.

Dacă febra și transpirația te fac să crezi că ai un virus stomacal, încearcă să -ți amintești dacă ai mâncat ceva suspect în ultimele zile. Poate fi ușor de confundat toxiinfecția alimentară cu gripa stomacală.

2. Diaree

Diareea este un alt semn cunoscut de intoxicație alimentară. Dar cum poți ști dacă este cauzată de un virus stomacal sau de alimente contaminate? Indiciile pot fi găsite în tipul de diaree.

Norovirusul este cea mai frecventă cauză a gripei stomacale și se poate răspândi prin alimente manipulate de un individ contaminat. Provoacă diaree apoasă, cel mai frecvent la adulți. Între timp, e-coli (cunoscută pentru contaminarea cărnii de vită și a legumelor crude) și Campylobacter (adesea întâlnite în păsările de curte și apa contaminată) pot provoca ambele diaree sângeroase.

„Dacă diareea sângeroasă sau alte simptome sunt severe, solicitați asistență medicală”, spune Sandra Elizabeth Ford, potrivit The Healthy.

Simptomele pot dura una până la zece zile, în funcție de ceea ce ați fost infectat.

 

Semne de toxiinfecție alimentară: 3. Gaze

Crampele stomacale și flatulența sunt semne concludente că stomacul tău e lovit de o infecție alimentară, potrivit Mayo Clinic. Adesea preced o grabă frenetică spre baie. Dacă durerea de stomac se intensifică și te ține închis în toaletă, este un semn precis – și nefericit – că bacteriile proaste lucrează în intestinul tău.

4. Greață și vărsături

În timp ce greața și vărsăturile sunt semne de intoxicație alimentară, cât de curând vor apărea simptomele vor depinde de ce tulpină de bacterii te -a îmbolnăvit. De exemplu, listeria, găsită în mod obișnuit în carne, hummus, lapte crud și brânzeturi moi, poate declanșa simptome oriunde între trei și 70 de zile după expunere.

Pe de altă parte, Salmonella – cel mai mult contaminând ouăle, carnea (în special păsările de curte) și fructele crude și legumele – poate face ca simptomele să apară în decurs de 12 până la 72 de ore, spune dr Ford.

5. Deshidratare

Dacă aflați că aveți de -a face cu simptome care sunt, de asemenea, semne de intoxicație alimentară, primul lucru de făcut este să vă hidratați. Beți multe soluții fortificate de apă sau electroliți, cum ar fi Gatorade. Evitați băuturile zaharoase, coffeinate și alcoolice, deoarece pot fi deshidratante.

Luați mici mușcături de alimente precum banane, orez alb sau pâine prăjită, cunoscută și sub numele de dieta Brat.

 

Semne de toxiinfecție alimentară: 6. Confuzie

Dacă începi să ai stări de confuzie, nu ignora acest semn. Listeria poate provoca acest simptom și s-ar putea să nu apară timp de două luni sau mai mult după ce ați fost contaminat.

De asemenea, puteți observa un gât rigid sau o slăbiciune generală sunt, de asemenea, semne de intoxicație alimentară. Căutați asistență medicală pentru orice schimbări mentale neexplicate, avertizează Dr. Ford.

 

Semne de toxiinfecție alimentară: 7. Febră

Unele tipuri de bacterii, cum ar fi Listeria și Campylobacter, pot provoca febră, deși probabil va fi însoțită de simptome digestive. Dacă febra persistă mai mult de 48 de ore, căutați ajutor specializat.

Recent Posts

A început pelerinajul la Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei. Joi, 24 octombrie, are loc Procesiunea Calea Sfinților

Programul pelerinajului la Sfântul Dimitrie cel Nou. Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc sâmbăta şi duminica pe…

25 de minute ago

Horoscop 24 octombrie. Taurii și Berbecii sunt favoriții astrelor. Toate visele li se îndeplinesc

Horoscop 24 octombrie. Se anunță o zi benefică pentru majoritatea zodiilor, în special pentru nativii…

55 de minute ago

5 secrete șocante pentru a preveni cancerul, diabetul, bolile cardiace și pulmonare

Măsuri pentru a preveni boli grele. Urmați aceste sfaturi recomandate de OMS pentru a evita…

o oră ago

Cum pregătesc coliva maicuțele în mănăstiri. Rețetă tradițională, pas cu pas

Cum pregătesc coliva maicuțele în mănăstiri. Coliva este un rețetă religioasă tradițională din România, preparată…

2 ore ago

Tratament cu celule modificate genetic aplicat, în premieră, unui pacient cu leucemie la Iași

Premieră pentru Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, unde a fost aplicat cu succes un…

3 ore ago

Modificările în mersul persoanelor în vârstă care semnalează demența

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), demența este una dintre principalele cauze ale dizabilității și…

3 ore ago

Citeste si: