Sari la conținut

Semnele de avertizare timpurie ale ficatului că este lent și toxinele sunt stocate în celulele grase

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ficatul îndeplinește peste 500 de funcții diferite în corpul uman. În fiecare zi, ficatul vă sprijină viața de zi cu zi, oferindu-vă energie, luptând împotriva infecțiilor, eliminând toxinele, ajutând la coagularea sângelui, reglând hormonii și multe altele . Ficatul face multe pentru tine, așa că atunci când nu funcționează optim, vei observa cu siguranță.

Semne ale unui ficat uzat

Ficatul, ca și rinichii, filtrează toxinele și substanțele nocive din organism. Organul produce, de asemenea, albumina, o proteină care ajută la menținerea fluidului în sânge. Acest lucru previne umflarea și edemul, o acumulare de lichid în țesuturile corpului.

Când ficatul este supraîncărcat cu toxine liposolubile, începe să stocheze aceste substanțe în celulele de grăsime. De fapt, unul dintre primii pași pentru a scăpa de toxine este ficatul care transformă toxinele liposolubile în solubile în apă, astfel încât să poată fi expulzate din organism prin bilă.

Acest lucru vă poate face să vă simțiți obosit, slab,  să aveți senzația de greață, confuzie și vă poate provoca probleme digestive și creșterea în greutate.

Alte simptome ale supraîncărcării toxice includ anxietatea, afecțiunile pielii, alergiile bruște și balonarea constantă, precum și ceața creierului și dezechilibrul hormonal.

Iată câteva semne de avertizare suplimentare pentru care ar trebui să fii atent:

  • Oboseala cronica
  • Letargie
  • Dureri de cap persistente
  • Dureri cronice articulare sau musculare
  • Transpiratie excesiva
  • Probleme la digerarea grăsimilor, dureri abdominale, constipație, diaree
  • Depresie
  • Sensibilități chimice
  • Respirație cronică
  • Creșterea inexplicabilă în greutate

Cum să vă mențineți ficatul sănătos

Cel mai bun mod de a-ți menține ficatul sănătos este consumând alimente sănătoase, evitând zaharurile procesate și grăsimile saturate, dormind suficient, evitând alcoolul și fumatul.

De asemenea, este important să bei multă apă, să mănânci grăsimi sănătoase, să iei suficient fier și să consumi multă fibră pentru a înmuia bila biliară și a o expulza din corpul tău.

Substanțele chimice utilizate în mod obișnuit ca erbicide, pesticide și aditivi alimentari pot, de asemenea, face ravagii asupra corpului și adesea își fac drum în țesutul gras, așa că încercați să mâncați cât mai mult organic.

Dacă aveți nevoie de un impuls suplimentar, încercați aceste 3 ierburi de vindecare a ficatului.

1. Ciulin de lapte

Ciulinul de lapte este planta numărul unu sugerată alcoolicilor pentru tratarea hepatitei alcoolice, fibrozei și cirozei alcoolice. De asemenea, protejează ficatul de toxine și medicamente, deci este deosebit de utilă pentru pacienții cu boli cronice.

Planta ajută și ficatul să se repare și să regenereze celule noi.

Proprietățile sale anti-oxidante și antiinflamatorii sunt benefice pentru tratamentul hepatitei virale și al otrăvirii cu ciuperci.

2. Anghinarea

Strâns legat de ciulinul de lapte, anghinarea stimulează producția și fluxul de bilă în ficat. Acest lucru ajută la combaterea arsurilor la stomac și la prevenirea mahmurelii.

Plantele ajută, de asemenea, la controlul nivelului de colesterol după o masă grasă și consumul regulat poate îmbunătăți simptomele sindromului intestinului iritabil.

Activitatea sa antioxidantă și antibacteriană protejează organul de daune și infecții.

Curcuma

Curcuma are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care protejează ficatul de daune și cicatrici, promovând în același timp regenerarea celulară.

De asemenea, poate proteja ficatul împotriva alcoolului și a medicamentelor farmaceutice puternice și a substanțelor chimice dure .

Unele studii au descoperit chiar că acest condiment de aur poate distruge celulele canceroase și tumorile din ficat

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel