Din cuprinsul articolului
Semnele care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă ai fost infectat și tu cu SARS-CoV-2
În plină pandemie de coronavirus, foartă multă lume se întreabă dacă acea gripă pe care au avut-o anul acesta a fost de fapt Covid-19. Care sunt semnele care te ajută să diferențiezi simptomele unei gripe de cele ale noului coronavirus.
COVID-19 este renumit pentru că are simptome oarecum ciudate sau nu are deloc simptome. Uneori virusul își face prezența extrem de clară, cu simptome revelatoare care pot fi severe și de lungă durată. Cu toate că doar un test de anticorpi ți-ar putea spune cu siguranță dacă ai avut Covid-19, chiar dacă nici acestea nu sunt 100% sigure, te poți lua și după alte indicii pentru a vedea cum stai. Conform thelifehacker.org, acestea sunt semnele care îți spun sigur că ai avut coronavirus.
Acesta este adesea unul dintre primele semne ale COVID-19 și poate persista săptămâni sau luni după recuperare. Virusul provoacă inflamații pulmonare și leziuni care vă pot face să vă respirați greu și poate duce la pneumonie sau sindrom de insuficiență respiratorie acută (ARDS).
Nu e vorba de genul de oboseală pe care o simți la sfârșitul unei lungi săptămâni de muncă. Mulți oameni cu COVID-19 se plâng de o oboseală zdrobitoare și incapacitatea de concentrare care persistă săptămâni întregi.
Acest simptom ciudat poate fi un semn revelator al infecției COVID-19 (deși nu toată lumea îl experimentează). Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, 64% dintre persoanele cu COVID-19 au raportat o pierdere a mirosului sau a gustului. Conform studiului CDC, s-a constatat că simptomul durează o perioadă medie de opt zile. Există și cazuri în care bolnavii de covid îl experimentează săptămâni la rând.
Andrew Chan, profesor de imunologie și boli infecțioase la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan, susține că aplicația sa pentru Studiul Simptomului COVID a detectat mai multe cazuri de umflături ridicate ale pielii și inflamații pe degetele de la mâini și degetele de la picioare.
Chan consideră că ar trebui considerată un semn cheie de diagnostic al bolii. De fapt, mulți oameni se confruntă cu aceste ciudate manifestări dermatologice în absența oricăror alte simptome.
O tuse persistentă cu febră este cel mai frecvent semn al coronavirusului. Este vorba de o tuse uscată, persistentă, care provoacă dificultăți de respirație. La fel ca oboseala și lipsa de aer, tusea poate dura mult după ce te-ai recuperat din punct de vedere tehnic de la virus.
Potrivit unui studiu din iulie realizat de CDC, 43% dintre persoanele cărora li s-a diagnosticat COVID-19 au raportat că tusea lor nu a dispărut cu 14 până la 21 de zile după ce au dat rezultate pozitive.
Dacă cineva din casa ta a avut Covid, probabil că ai fost expus. Dacă ai întâlnit pe cineva infectat în parc sau într-o zonă în aer liber, ai fi putut, de asemenea, să fi contactat virusul. Este important ca, dacă ai fi în preajma unor persoane care erau cazuri confirmate, să avertizezi pe toată lumea cu care ați fost în contact că ați fost expus.
Raportul s-a concentrat asupra pacienților care nu au fost spitalizați pentru coronavirus. S-a constatat că pacienții prezintă simptome la câteva săptămâni și luni după ce au fost testați pozitiv pentru prima dată.
Este bine de știut că, şi dacă aţi avut deja COVID-19, asta nu înseamnă că nu vă veți putea reinfecta. Prin urmare, chiar dacă bănuiți că ați avut COVID-19 înainte ca pandemia să lovească cu adevărat, este important să continuați să practicați metode de prevenire.
Purtarea unei măști, spălarea regulată a mâinilor și practicarea distanțării sociale atunci când puteți, sunt esențiale, atât pentru a vă proteja pe dumneavoastră, cât și pe ceilalţi.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…