Din cuprinsul articolului
Semnele ale deficitului de vitamine care se „citesc pe față”! Deficitul de vitamine poate provoca o serie de simptome, inclusiv oboseală, piele și păr uscat, depresie, vindecare slabă a rănilor și multe altele. Deși acestea pot varia de la o deficiență la alta, multe dintre ele se suprapun. De obicei, efectele notabile nu încep să se dezvolte decât după ce ați avut niveluri scăzute timp de câteva luni.
Vitaminele sunt elemente esențiale pentru menținerea sănătății noastre. Printre altele, acestea joacă un rol important în menținerea tonusului pielii. Deficiențele de vitamine pot lăsa urme vizibile pe față ca un avertisment, corpul tău nu primește nutrienții esențiali de care are nevoie, potrivit verywellhealth.com.
Deficitul de vitamine se vede pe față. Uite care sunt semnele
Piele uscată sau descuamată: Lipsa de vitamine precum A, C și E poate duce la uscarea și descuamarea pielii. Dacă observați că pielea devine aspră și uscată, este posibil să aveți un deficit de vitamine.
Acnee persistentă. Un deficit de vitamina D poate afecta negativ sănătatea pielii și poate duce la apariția acneei. Dacă aveți acnee persistentă, poate fi util să verificați nivelul de vitamina D din organism.
Deficit de vitamine: corpul tău nu primește nutrienții esențiali de care are nevoie
Pete roșii sau albe. Petele roșii sau albe pe piele pot indica o deficiență de vitamina C sau K. Aceste vitamine sunt esențiale pentru producerea de colagen și pentru circulația sângelui, care mențin pielea sănătoasă.
Pierderea părului. Deficitul de vitamina D, vitamina A sau biotină poate contribui la pierderea excesivă a părului. Dacă observați că părul devine mai subțire sau că aveți zone cu pierdere de păr, de asemenea, nivelul scăzut de vitamine ar putea fi cauza.
Buze crăpate. Buzele crăpate și uscate pot fi un semn de deficit de vitamina B2 (riboflavină). Această vitamină este importantă pentru menținerea sănătății pielii și a buzelor.
Cum se poate corectat deficitul de vitamine? Pentru a preveni sau a corecta deficitul de vitamine trebuie, în primul rând, avut grijă la alimentație. Este recomandat consumul unei varietăți de alimente bogate în vitamine, cum ar fi fructele, legumele, lactatele, carnea slabă și nucile.