Din cuprinsul articolului
Astăzi, analizăm principalele simptome ale diabetului zaharat – și un simptom în special care trece în mod regulat neobservat de medici și pacienți deopotrivă.
Peste 37 de milioane de americani trăiesc cu diabet zaharat și 1 din 5 dintre ei nu știu că îl au.
De fapt, majoritatea oamenilor nu află că au diabet de tip 2 până când nu suferă de complicații de sănătate din cauza daunelor pe termen lung cauzate de boală.
Aceste complicații de sănătate includ boli de inimă, cancer, leziuni ale nervilor, ficat gras, orbire și multe altele.
Diabetul de tip 2 poate rămâne nedetectat ani de zile, deoarece semnele de avertizare pot fi atât de ușoare încât să nu le observi. Acest lucru este valabil mai ales în stadiile sale incipiente.
Și singurul simptom care de cele mai multe ori este trecut cu vederea este oboseala.
Există atât de multe motive pentru care te poți simți obosit, cum ar fi suprasolicitarea, stresul, nu dormi suficient, depresia sau alte tulburări de dispoziție.
Majoritatea oamenilor care suferă de oboseală nu ar crede că aceasta este cauzată de diabet. Deci, este ușor de înțeles de ce este adesea ignorat.
Dar există o modalitate de a spune dacă oboseala ta se datorează diabetului sau dacă este cauzată de altceva.
În timp ce oboseala resimțită în orice moment poate indica un dezechilibru de zahăr din sânge, oboseala după masă este foarte sugestivă pentru diabet.
Acest simptom este cunoscut și sub numele de somnolență postprandială.
Dacă te simți mereu obosit și somnoros după masă, în ciuda faptului că dormi suficient noaptea, fă-ți testul pentru diabet.
Dacă observați mai multe dintre aceste simptome, veți dori să vă testați nivelul zahărului din sânge. Cu cât ai un diagnostic mai devreme, cu atât îți poți gestiona mai repede glicemia.
Când corpul tău detectează cantități mari de glucoză sau molecule de zahăr în sânge după ce ai mâncat, eliberează insulină din pancreas.
Insulina este un hormon care permite celulelor tale să absoarbă glucoza prezentă în sânge, fie pentru a o transforma în energie, fie pentru a o stoca sub formă de grăsime pentru mai târziu.
Rata cu care se întâmplă toate acestea depinde de cât de repede crește nivelul zahărului din sânge.
Carbohidrații complecși, cum ar fi legumele și cerealele integrale, durează mai mult până când organismul să le descompună.
Acest lucru permite eliberarea glucozei în sânge mai lent, provocând o creștere treptată a zahărului din sânge, urmată mai târziu de o scădere treptată.
Dar atunci când bei suc de fructe sau mănânci alimente foarte procesate, se întâmplă complet opusul.
Aceste alimente sunt descompuse rapid și provoacă o cantitate mare de glucoză să pătrundă în sânge dintr-o dată.
Există o creștere mai mare a zahărului din sânge, care este apoi urmată de o scădere și mai drastică, uneori numită un accident de zahăr.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…