Din cuprinsul articolului
Deficitul de magneziu este una dintre problemele cu care se confruntă mulți oameni şi se datorează în principal stresului, oboselii și alimentației dezechilibrate.
Ridichile sunt un adaos excelent la dieta ta și mai ales un remediu excelent pentru deficiența de magneziu. Doar 100 de grame din această rădăcină unică conțin necesarul zilnic de magneziu, ci și de potasiu.
Aceste substanțe sunt necesare în special pentru vârstnici, deoarece participă la reglarea proceselor metabolice în mușchiul inimii, reduc riscul apariției cheagurilor de sânge și mențin elasticitatea pereților vaselor de sânge. În plus, ridichile sunt bogate în calciu, un element care ajută la întărirea oaselor.
În același timp, legumele au un efect bactericid și antiviral asupra organismului. Rădăcina este, de asemenea, o sursă de uleiuri esențiale și de muștar. Consumul regulat al acestui produs îmbunătățește digestia, funcționarea ficatului și a vezicii biliare.
După un studiu lung și detaliat al compoziției ridichilor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că unul dintre principalele lor beneficii pentru sănătate este conținutul diverșilor compuși fenolici din acestea, potrivit The Health Site.
Principalul lor beneficiu pentru sănătate este că oferă protecție antioxidantă organismului. Efectul lor nu se oprește aici. De exemplu, ele sporesc efectul vitaminei C, reduc fragilitatea capilarelor și susțin funcționarea normală a sistemului cardiovascular și digestiv.
Cercetătorii consideră că antocianinele, pigmenții vegetali care conferă ridichilor culoarea lor roșiatică, au un efect antiinflamator distinct care poate încetini sau împiedica dezvoltarea bolilor cronice în stadiile incipiente.
Datorită proprietăților lor antioxidante, acestea pot proteja organismul și de dezvoltarea anumitor tipuri de cancer (intestin, stomac, rinichi, gură). Indolii fitochimici (în special indol-3-carbinol) contribuie, de asemenea, la prevenirea cancerului.
În plus, deși în concentrații mici, ridichile conțin acizi grași polinesaturați (omega-3 și omega-6), care nu sunt sintetizați de organismul nostru și provin doar din alimente.
1. Spasme şi crampe musculare
2. Tulburări psihice (deprimare, furie, insomnie etc.)
3. Osteoporoză
4. Oboseală şi slăbiciune musculară
5. Hipertensiune arterială
6. Astm bronşic
7. Aritmii cardiace
Hipomagneziemia reprezintă scăderea concentraţiei de magneziu sub 1,7 mg/dl sau 0,75 mmoli/l.
Cele mai frecvente cauze ale deficitului de magneziu sunt:
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…