Sari la conținut

Semne şi simptome-cheie ale deficitului de magneziu. Leguma banală care conţine din abundenţă acest mineral

deficitului de magneziu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Magneziu

Deficitul de magneziu este una dintre problemele cu care se confruntă mulți oameni şi se datorează în principal stresului, oboselii și alimentației dezechilibrate.

Ridichile sunt un adaos excelent la dieta ta și mai ales un remediu excelent pentru deficiența de magneziu. Doar 100 de grame din această rădăcină unică conțin necesarul zilnic de magneziu, ci și de potasiu.

Aceste substanțe sunt necesare în special pentru vârstnici, deoarece participă la reglarea proceselor metabolice în mușchiul inimii, reduc riscul apariției cheagurilor de sânge și mențin elasticitatea pereților vaselor de sânge. În plus, ridichile sunt bogate în calciu, un element care ajută la întărirea oaselor.

În același timp, legumele au un efect bactericid și antiviral asupra organismului. Rădăcina este, de asemenea, o sursă de uleiuri esențiale și de muștar. Consumul regulat al acestui produs îmbunătățește digestia, funcționarea ficatului și a vezicii biliare.

După un studiu lung și detaliat al compoziției ridichilor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că unul dintre principalele lor beneficii pentru sănătate este conținutul diverșilor compuși fenolici din acestea, potrivit The Health Site.

Principalul lor beneficiu pentru sănătate este că oferă protecție antioxidantă organismului. Efectul lor nu se oprește aici. De exemplu, ele sporesc efectul vitaminei C, reduc fragilitatea capilarelor și susțin funcționarea normală a sistemului cardiovascular și digestiv.

Efect antiinflamator puternic

Cercetătorii consideră că antocianinele, pigmenții vegetali care conferă ridichilor culoarea lor roșiatică, au un efect antiinflamator distinct care poate încetini sau împiedica dezvoltarea bolilor cronice în stadiile incipiente.

Datorită proprietăților lor antioxidante, acestea pot proteja organismul și de dezvoltarea anumitor tipuri de cancer (intestin, stomac, rinichi, gură). Indolii fitochimici (în special indol-3-carbinol) contribuie, de asemenea, la prevenirea cancerului.

În plus, deși în concentrații mici, ridichile conțin acizi grași polinesaturați (omega-3 și omega-6), care nu sunt sintetizați de organismul nostru și provin doar din alimente.

Semnale de alarmă şi complicaţii ale deficitului de magneziu

1. Spasme şi crampe musculare

2. Tulburări psihice (deprimare, furie, insomnie etc.)

3. Osteoporoză

4. Oboseală şi slăbiciune musculară

5. Hipertensiune arterială

6. Astm bronşic

7. Aritmii cardiace

Hipomagneziemia reprezintă scăderea concentraţiei de magneziu sub 1,7 mg/dl sau 0,75 mmoli/l.

Cele mai frecvente cauze ale deficitului de magneziu sunt:

  • aport alimentar scăzut
  • nutriţia parenterală
  • hiperparatiroidismul
  • hipoparatiroidismul
  • hipertiroidismul
  • alcoolismul cronic
  • medicamente (diuretice)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel