Din cuprinsul articolului
Acestea sunt semnele și simptomele diabetului care sunt frecvent observate la oameni în orele dimineții, de la gura uscată la vezica plină.
Știați că noi toți experimentăm creșteri ale nivelului de zahăr din sânge, deși este posibil să nu știm despre asta, deoarece nivelurile sănătoase de insulină din organism fac ajustările necesare? Acest lucru se întâmplă deoarece ficatul nostru eliberează zahăr din sânge pentru a ne pregăti organismul pentru zi și pentru a-l face mai activ. Acesta este motivul pentru care persoanele cu diabet se pot confrunta cu niveluri ridicate de glucoză dimineața și se pot trezi cu gura și gâtul uscate, vezica urinară plină (chiar și după ce au urinat frecvent pe parcursul nopții), vedere încețoșată, slăbiciune, foame și altele.
Multe persoane, chiar înainte de a fi diagnosticate cu diabet, pot prezenta simptome subtile precum oboseală, somnolență, vedere încețoșată, infecții fungice sau furuncule. Trebuie să se acorde atenție tuturor schimbărilor din organism și să se facă analize înainte ca boala să se agraveze și să afecteze și mai mult funcțiile organismului.
Dr. R. M. Anjana, director general și consultant diabetolog la Dr. Mohan’s Diabetes Specialities Centre, citată de HindustanIndia descrie simptomele comune ale diabetului, care pot persista pe tot parcursul zilei. Printre aceste simptome se numără:
– Eliminarea excesivă de urină, care poate deranja somnul pe timp de noapte.
– Gură uscată dimineața.
– Mâncărimi, oboseală, slăbiciune.
– Senzație de foame și sete excesivă, care pot apărea atât în timpul zilei, cât și noaptea.
– Pierderea în greutate inexplicabilă.
– Răni care se vindecă greu.
– Mâncărimi în zonele intime.
Aceste simptome sunt caracteristice diabetului și necesită atenție medicală pentru a preveni complicațiile.
Senzația de foame extremă, pierderea neașteptată în greutate, furnicături ale mâinilor sau picioarelor, vedere încețoșată, epuizare, slăbiciune, piele uscată, vindecarea lentă a rănilor, sete extremă, urinare abundentă, în special noaptea, mai multe infecții, căderea părului sunt frecvente în diabetul de tip 2.
În diabetul de tip 1, oamenii suferă, de asemenea, de greață, dureri de stomac, vărsături etc.
Diabetul este o afecțiune cronică și este un tip de tulburare metabolică în care organismul fie nu produce suficientă insulină, fie nu este capabil să o utilizeze corect. Ca urmare, nivelurile excesive de zahăr din sânge pot face ravagii în ceea ce privește sănătatea și pot afecta rinichii, pielea, inima, ochii și toate aspectele legate de bunăstarea generală.
Diabetul poate apărea la orice vârstă, dar copiii, adolescenții și adulții tineri sunt mai afectați de diabetul de tip 1, în timp ce diabetul de tip 2 se întâlnește mai mult la adulți după vârsta de 40 de ani.
Cazurile de diabet au crescut exponențial în ultimele decenii și reprezintă un factor de risc major pentru bolile cardiace și renale.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…